Нуга з горіхами
РЕЦЕПТ – Нуга з горіхами.
Пропонуємо приготувати в домашніх умовах популярні східні солодощі – нугу з горіхами. У цьому рецепті використовуються фісташки. Якщо їх не пересмажувати, то у горіхів залишається зелений колір, що гарно поєднується із білою цукровою основою нуги.
Інгредієнти:
- Білок середнього яйця 1 шт;
- Цукор (бажано дрібний або цукрова пудра) 300 г;
- Мед 80 г;
- Фісташки (або інші горіхи, сухофрукти, цукати) 100 г;
- Вода 100 мл.
Приготування страви:
1. Підсушити фісташки на сковороді, помішуючи. Порубати чи залишити цілими.
2. Від загальної кількості відокремити столову ложку цукру. Решту цукру висипати в сотейник і додати воду.
3. Поставити сотейник на плиту і включити нагрівання. До закіпання сиропу потрібно досягти повного розчинення цукру.
4. Коли сироп закипить, відрегулювати нагрівання так, щоб зберігалося невелике бурління. Варити цукровий сироп до 110 градусів. Додати мед і обережно все перемішати.
5. Сироп з медом нагріти до температури 135-137 градусів.
6. Коли температура сиропу досягне 130 градусів, можна збивати білки зі щіпкою солі до пишної піни, потім додати ложку цукру. До моменту готовності сиропу білки мають бути збиті.
7. Готовий сироп тонкою струєю, порціями, при постійному збиванні ввести в білок.
8. Білки збивати, поки маса не загусне. Додати горіхи та перемішати.
9. Викласти нугу з горіхами у форму, застелену пергаментом. Прибрати у прохолодне місце на кілька годин.
10. Після повного охолодження нугу можна їсти.
Leave a Reply