Правильне харчування та помірне фізичне навантаження мають особливо важливе значення при наявності діабетичного захворювання. В комплексі вони позитивно впливають на зміну рівня цукру в крові та покращення загального самопочуття.
Чи можна їсти м’ясо при діабеті 1 типу?
М’ясо є відмінним джерелом білка, тому його неодмінно потрібно включати в меню для діабетиків, але з певними обмеженнями. Вживання таких продуктів не викликає різких коливань показників глюкози в організмі. Але важливо знати, яке м’ясо можна їсти. Рекомендовано включати в раціон харчування лише нежирні сорти, наприклад: яловичину, телятину, кролика, індичку та курку.
На погіршення стану здоров’я при цукровому діабеті може впливати надмірна кількість насичених жирів, консервантів та солі, що містяться в ковбасних виробах та інших видах переробленого м’яса(особливо в промислових умовах). Тому такі продукти бажано взагалі не вживати, щоб уникнути ризиків підвищення рівня холестерину і розвитку серцевих захворювань.
М’ясо в раціоні людей з діабетом 2 типу
Надмірна вага може стати однією з причин розвитку захворювання. М’ясні страви для діабетиків корисно готувати на пару, запікати в духовці або відварювати. Не слід застосовувати смаження та копчення. Також не потрібно використовувати в їжу свинячі та баранячі реберця, фарш, котлети, ковбасні вироби та напівфабрикати. Допускається включення в меню вареного язика та в обмеженій кількості – печінки. Забороняється вживати жирні сорти м’яса, в тому числі качки та гуски.
Ця стаття має ознайомлювальний характер. Перш ніж вживати той чи інший продукт, проконсультуйтеся зі своїм сімейним лікарем або дієтологом.
Leave a Reply