Салат “Нісуаз” з тунцем
РЕЦЕПТ – Салат “Нісуаз” з тунцем.
Французьке блюдо за 25 хвилин у Вас на столі.
Рецепт страви:
- Приготування почніть з заправки. У оливкову олію додайте роздавлений зубчик часнику, подрібнений базилік, оцет і, при бажанні, гірчицю. Приправте за смаком сіллю, перцем, відставте в сторону, щоб заправка добре настоялася.
- Варіть квасолю протягом 5 хвилин в киплячій солоній воді. Потім, відкинувши її на друшляк, промийте прохолодною водою. Це збереже колір і пружність. Розігрійте оливкову олію, додайте роздавлений зубчик часнику, квасолю, тушкуйте протягом 2 хвилин. Зніміть з вогню і дайте повністю охолонути. Остигнуту квасолю збризніть злегка оливковою олією і соком лимона.
- Пекінську капусту розберіть на листя, промийте, висушіть і наріжте на невеликі шматочки в миску. Помідори наріжте на 6 або 8 рівних частин (в залежності від розміру).
- Відваріть яйця, почистіть і поріжте на четвертинки. Також наріжте дрібно зелену цибулю і петрушку, а маслини – навпіл. Болгарський перець очистіть від насіння і тонко наріжте скибочками.
- Коли всі інгредієнти будуть готові, в глибоку салатницю викладіть шарами салат, цибуля з петрушкою, часточки помідорів, квасоля, скибочки перцю. Ретельно перемішайте заправку і залийте нею салат.
- Безпосередньо перед подачею на салат викладіть шматочки тунця, яйця, маслини, анчоуси або кільку. Збризніть лимонним соком і поперчіть.
Продукти необхідні для приготування страви:
- Капуста пекінська – 200 г
- Помідори – 4 шт.
- Яйця курячі – 3 шт.
- Цибуля зелена – 2 пера
- Перець болгарський червоний – ½ шт.
- Квасоля зелена стручкова – 200 г
- Часник – 2 зубчики
- Маслини – 2 ст. л.
- Тунець подрібнений в олії – 150 г
- Сік лимонний – 3 ст. л.
- Анчоуси (килька в пряному посолі) – 8 шт.
- Петрушка – 1 гілочка
- Олія оливкова – 7 ст. л.
- Базилік зелений – 8 листочків
- Оцет винний – 1 ½ ст. л.
- Гірчиця – 1 ч. л.
- Сіль морська харчова – за смаком
- Перець чорний мелений – за смаком
Харчова цінність в 100 г:
Калорійність – 118.45 Ккал
- білки – 7,4 г
- жири – 6,39 г
- вуглеводи – 6,62 г
Leave a Reply