Грибной суп с черносливом

РЕЦЕПТ – Грибний суп з чорносливом.

Час приготування: 90 хвилин на 4-х осіб.

Вам знадобиться:

  • 50 г. сухих грибів,
  • 2-3 літри води,
  • 200 г. капусти,
  • 1 корінь селери,
  • 1 морква,
  • 2 цибулини,
  • 1 помідор,
  • 200 г. чорносливу,
  • 1 ст. л. цукру,
  • 2 великих картоплини для чіпсів.

Приготування страви:

1. Звари грибний бульйон. Моркву, селеру і 1 цибулину наріж соломкою, поклади в каструлю, додай помідори, цукор і трохи бульйону, накрий кришкою і туши. Під час тушіння овочі перемішати і за потребою додати трохи бульйону, щоб вони не пригоріли.

2. Через 15-20 хв додай капусту, нарізану соломкою, все перемішати і тушити 20 хв. Чорнослив промий і поклади в овочі, коли вони будуть готові. Потім залий все грибним бульйоном і вари 30 хв.

3. Картоплю наріж кружечками і обсуши їх серветкою. Підсмаж чіпси в розпеченому маслі з обох сторін. Окремо обсмажити до золотистого кольору нарізану кільцями цибулю. Розлий суп по тарілках і прикрась їх чіпсами і смаженою цибулею.