Грибной суп

РЕЦЕПТ – Грибний суп.

Грибний суп — суп, основним компонентом якого є гриби. Для приготування можна використовувати як свіжі гриби, так і сушені, солоні або навіть мариновані. Швидко, ситно, просто для сімейного обіду. Приготувати ароматний і смачний грибний суп. У нього багатогранний смак та насичений аромат.

Приготування: 45 хв. • 156 ккал. для 6 людей.

Вам знадобиться:

  • 3-4 картоплини,
  • 1 морква,
  • 1-2 корені петрушки,
  • 1 цибулина,
  • 1 ч. л. томатної пасти.
  • 1 ч. л. топленої олії (або жиру),
  • 2 ст. л. сушених грибів,
  • Зелень петрушки,
  • Кропу до смаку.

Приготування страви:

1. Гриби замочіть у холодній воді на кілька годин (краще на ніч). Воду слий, гриби помий та відвари у підсоленій воді.

2. Коріння петрушки наріж соломкою, морква – кружальцями, цибулю дрібно нашаткуй, додай томатну пасту і все разом спассеруй в топленому маслі (жирі). У киплячий бульйон поклади спасеровані коріння, доведи до кипіння, додай картоплю, нарізану кубиками, і вари 15-20 хв. В кінці варіння приправ суп сілью і перцем. Розлий суп по тарілках, подавай зі сметаною.

3. Густіший грибний суп можна зробити за допомогою 1/2 ст. перловки, яку слід зварити окремо, а додати до супу за кілька хвилин до готовності.