Грибний паштет на зимуРЕЦЕПТ – Грибний паштет на зиму.

Грибний паштет з опеньків готується досить швидко і просто. З ним виходять чудові бутерброди, а ще його можна використовувати як начинку для вареників або пиріжків – соло або з картоплею.

Інгредієнти:

  • Опеньки відварені 3 кг;
  • Цибуля 300 г;
  • Олія без запаху або смалець (для смаження);
  • Сіль за смаком;
  • Чорний перець мелений за смаком.

Приготування страви:

1. Гриби пропустіть через м’ясорубку або пробийте блендером.

2. Налийте в посуд із товстим дном олію або покладіть смалець, перекладіть гриби і тушкуйте їх протягом 30 хвилин.

3. Подрібніть цибулю й обсмажте до золотистості на олії. Додайте до грибів і тушкуйте, поки вона не стане м’якою.

4. На цьому етапі можна додати також 50 мл оцту – якщо сумніваєтеся, що паштет без нього не зберігатиметься.

5. Банки та кришки простерилізуйте.

6. Розкладіть паштет по банках, прикрийте кришками і поставте в холодну духовку.

7. Розігрійте духовку до 180°С і потримайте 15 хвилин, вимкніть і дайте банкам постояти ще 15 хвилин.

8. Дістаньте банки з паштетом і закатайте.