Грибний паштет на зиму
РЕЦЕПТ – Грибний паштет на зиму.
Грибний паштет з опеньків готується досить швидко і просто. З ним виходять чудові бутерброди, а ще його можна використовувати як начинку для вареників або пиріжків – соло або з картоплею.
Інгредієнти:
- Опеньки відварені 3 кг;
- Цибуля 300 г;
- Олія без запаху або смалець (для смаження);
- Сіль за смаком;
- Чорний перець мелений за смаком.
Приготування страви:
1. Гриби пропустіть через м’ясорубку або пробийте блендером.
2. Налийте в посуд із товстим дном олію або покладіть смалець, перекладіть гриби і тушкуйте їх протягом 30 хвилин.
3. Подрібніть цибулю й обсмажте до золотистості на олії. Додайте до грибів і тушкуйте, поки вона не стане м’якою.
4. На цьому етапі можна додати також 50 мл оцту – якщо сумніваєтеся, що паштет без нього не зберігатиметься.
5. Банки та кришки простерилізуйте.
6. Розкладіть паштет по банках, прикрийте кришками і поставте в холодну духовку.
7. Розігрійте духовку до 180°С і потримайте 15 хвилин, вимкніть і дайте банкам постояти ще 15 хвилин.
8. Дістаньте банки з паштетом і закатайте.
Leave a Reply