Такі ягоди як шовковиця ростуть зараз майже в кожному дворі. Вона може бути білою або чорною. Та мало хто знає про її корисні властивості і тим саме не дооцінюють її.

Шовковиця – один з найсильніших природніх засобів, які мають здатність підвищувати імунітет. Сік шовковиці володіє протизапальними властивостями, його можна використовувати і для профілактики, і для лікування інфекційних та вірусних захворювань.

Також вона  володіє сечогінним та послаблювальним ефектом. Це важливо для людей, які мають розлади шлунково-кишкового тракту та нирок. Для схуднення та виведення шлаків з організму, шовковиця ефективніша ніж будь-які розрекламовані засоби (та ще й не має побічних ефектів).

Допоможе шовковиця тим, хто страждає від захворювань центральної нервової системи. Замість дорогих та не завжди безпечних антидепресантів, її можна вживати в якості ліків від стресів, нервових розладів, депресій. З’їдати на ніч жменю шовковиці рекомендують тим, хто потерпає від безсоння. При розумовій та фізичній втомі шовковиця теж корисна та ефективна. Для тих, хто звик підраховувати калорії, теж добрі новини: в 100 г шовковиці лише 50 кілокалорій.

Шовковиця - чим вона корисна?Чим корисна чорна шовковиця

  • Недостиглі ягоди допоможуть зняти напад печії;
  • Спілі плоди ефективні при отруєннях;
  • Переспілі ягоди діють на організм як послаблюючий та сечогінний засіб.

Користь білої шовковиці

Шовковиця - чим вона корисна?Біла шовковиця – це ефективний протизапальний засіб, допомагає подолати застуду. Особливо помітна користь соку зі свіжих ягід шовковиці. Достатньо випивати по 100 мл соку кожних три години, щоб протягом дня збити високу температуру та зупинити запальний процес.

Незважаючи на те, що шовковиця може допомогти при гіпертонії та діабеті, захоплюватись поїданням ягід людям, що страждають від цих захворювань не слід. В розумній кількості плоди будуть ліками, а у великих – нашкодять, особливо при діабеті.

Не можна їсти шовковицю тим, хто страждає від алергії, оскільки шовковиця – сильний алерген.