Мясной рулет с курагой

РЕЦЕПТ – М’ясний рулет із курагою.

М’який, соковитий і дуже смачний рулет зі свинини, фарширований курагою, можна приготувати як гарячу закуску на будь-який домашній святковий стіл. Це розкішне блюдо з кисло-солодкою начинкою та ніжним м’ясом.

Приготування: 160 хв. • 320 ккал. для 6 людей.

Вам знадобиться:

  • 2 кг. свинини,
  • 10 зубчиків часнику,
  • 2-3 ст. л. води,
  • 1 ст. л. вершкового масла,
  • 10 шт. кураги,
  • 1.5 ст. л. гірчиці,
  • 1.5 ст. л. меду,
  • 15 горошин запашного перцю,
  • Сіль,
  • Перець за смаком.

Приготування страви:

1. Шматок м’яса має бути плоским, з потовщенням з одного боку, щоб його можна було нафарширувати та згорнути у рулет. М’ясо помий, обсуши серветкою, змасти сумішшю гірчиці та меду та залиш на годину.

2. Курагу залий окропом, остуди і нафаршируй розрізаними вздовж часточками часнику. М’ясо змасти маслом, у товстішій його частині зроби глибокі надрізи і помісти в них курагу, в неглибокі – запашний перець, посоли, поперчи, згорни рулет і обв’яжи його ниткою.

3. На деко налий воду, поклади м’ясо і запікання його в гарячій духовці 1,5-2 години, поливаючи соком, що виділився.

4. Подавай м’ясний рулет гарячим із відвареними овочами, полив їх отриманим при запіканні соком.