М’ясний рулет із курагою
РЕЦЕПТ – М’ясний рулет із курагою.
М’який, соковитий і дуже смачний рулет зі свинини, фарширований курагою, можна приготувати як гарячу закуску на будь-який домашній святковий стіл. Це розкішне блюдо з кисло-солодкою начинкою та ніжним м’ясом.
Приготування: 160 хв. • 320 ккал. для 6 людей.
Вам знадобиться:
- 2 кг. свинини,
- 10 зубчиків часнику,
- 2-3 ст. л. води,
- 1 ст. л. вершкового масла,
- 10 шт. кураги,
- 1.5 ст. л. гірчиці,
- 1.5 ст. л. меду,
- 15 горошин запашного перцю,
- Сіль,
- Перець за смаком.
Приготування страви:
1. Шматок м’яса має бути плоским, з потовщенням з одного боку, щоб його можна було нафарширувати та згорнути у рулет. М’ясо помий, обсуши серветкою, змасти сумішшю гірчиці та меду та залиш на годину.
2. Курагу залий окропом, остуди і нафаршируй розрізаними вздовж часточками часнику. М’ясо змасти маслом, у товстішій його частині зроби глибокі надрізи і помісти в них курагу, в неглибокі – запашний перець, посоли, поперчи, згорни рулет і обв’яжи його ниткою.
3. На деко налий воду, поклади м’ясо і запікання його в гарячій духовці 1,5-2 години, поливаючи соком, що виділився.
4. Подавай м’ясний рулет гарячим із відвареними овочами, полив їх отриманим при запіканні соком.
Leave a Reply