Солянка мясная

РЕЦЕПТ – Солянка м’ясна.

На 6 персон • приготування: 120 хв.

Вам знадобиться:

  • гомілка свинини 1000 г.
  • телятина 900 г.
  • нирки яловичі 700 г.
  • огірки солоні 360 г.
  • цибуля ріпчаста 540 г.
  • томат-паста 160 г.
  • кетчуп 120 г.
  • каперси 50 г.
  • сало топлене 80 г.
  • масло рослинне 40 г.
  • цукор 40 г.
  • сіль 20 г.
  • перець к/м 20 мг.
  • перець ч/м 20 мг.
  • -оливки за смаком.

Приготування страви:

1. Свинину і телятину заллємо холодною водою і варимо до готовності. Нирки варимо окремо. Томат-пасту пасеруємо на рослинному маслі з додаванням цукрового-піску.

2. Лук ріпчаста нарізаємо соломкою. Пасеруємо на топленому салі до золотистого кольору. Лук і томатну пасту з’єднуємо і ще трохи тушкуємо на вогні.

3. Огірки солоні очищаємо, нарізаємо тонкою соломкою і припускаємо. Відварені нирки, м’ясо і натуральну шинку нарізаємо соломкою.

4. У киплячий бульйон закладаємо припущені солоні огірки, каперси і пасеровану цибулю з томатом, спеції, доводимо до кипіння. Відварені нирки, телятину, шинку кладемо в солянку, додаємо маслини, оливки, скибочки лимона без цедри. Даємо настоятися.