Ціни на м’ясо у Харківській області 2025: Все дорожчає щодня
Ціни на м’ясо: у Харківській області
Проаналізувавши ціни на основну м’ясну продукцію, можна зробити висновок, що за рік ціни на куряче філе виросли більш ніж на 40%, на курку – на 27%, на яловичину приблизно на 25%, на свинину зростання склало від 20% до 80% залежно від типу м’яса.
Про це інформує Ізюм Інформаційний.
На ринках області на м’ясних рядах та магазинах, зафіксовані ціни на м’ясо:
- Курка домашня – 135 грн/кг,
- Телятина борщова – 200 грн/кг,
- Відбивна телятина – 300 грн/кг,
- Ошийок телятина – 286 грн/кг,
- Суповий набір з крилами – 86 грн/кг,
- Філе куряче – 229 грн/кг,
- Фарш котлетний свинячий – 160 грн/кг,
- Крило куряче домашнє – 120 грн/кг,
- Ребро свиняче 250 – грн/кг,
- Підчеревина свиняча – 240 грн/кг,
- Печінка свиняча – 40 грн/кг,
- Гомілка куряча – 115 грн/кг,
- Сало домашнє – 70 грн/кг,
- Вирізка свиняча – 320 грн/кг,
- М’якоть свиняча – 230 грн кг,
- Відбивна на ребрі свиняча – 260 грн/кг.
За словами експертів ринку, до подорожчання м’яса призвели насамперед такі фактори, як зростання вартості кормів, дефіцит робочої сили, підвищення логістичних та енергетичних витрат, що разом із іншими викликами військового часу призводить до скорочення поголів’я худоби.
Суттєве подорожчання курятини частково пояснюється підвищенням витрат на корми, яловичина ж дорожчає на тлі обмеженої пропозиції.
Цікаво: У 2024 році ребро яловичини коштувало до 169 грн/кг (зараз 240 грн), куряче філе – 173 грн/ кг (зараз 229), курка – 86 грн/ кг (зараз 135), курячі стегна – 122 грн/ кг (зараз 209).


Leave a Reply