М’ясна запіканка з помідорами та кабачками
РЕЦЕПТ – М’ясна запіканка з помідорами та кабачками.
Кабачок досить популярний на кухні. Його охоче купують господарки для своїх страв. Він має нейтральний смак і доступну ціну, чудово поєднується з м’ясом, птицею та іншими овочами, має корисні властивості. Ця страва просто у приготуванні, але дуже смачна.
Час приготування: 60 хвилин для 4-х осіб.
Інгредієнти:
- М’ясний фарш – 0,5 кг.;
- Помідори – 6 шт.;
- Кабачки – 3 шт.;
- Цибуля ріпчаста – 3 шт.;
- Томатна паста – 4-5 ст. л.;
- Твердий сир – 150 г.;
- 20% сметану – 160 г.;
- Яйця – 3 шт.
Приготування страви:
1. Фарш змішати з дрібно нарізаною цибулею, додати сіль та перець, заправити томатною пастою. Все це обсмажити до готовності.
2. Кабачки нарізати тонкими кільцями.
3. У прямокутну форму викласти шарами: половину кабачків, потім фарш і нарізані на скибочки томати та інші кабачки. Полити запіканку збитою з яйцями сметаною і посипати сиром натертим на грубій тертці.
4. Випікати в духовці не менше 40 хвилин при температурі 150-160 градусів до золотистої скоринки.
Страви добре підходить як теплою, так і холодною. Перед подачею посипати подрібненою зеленню.
Leave a Reply