Мясная запеканка с помидорами и кабачкамиРЕЦЕПТ – М’ясна запіканка з помідорами та кабачками.

Кабачок досить популярний на кухні. Його охоче купують господарки для своїх страв. Він має нейтральний смак і доступну ціну, чудово поєднується з м’ясом, птицею та іншими овочами, має корисні властивості. Ця страва просто у приготуванні, але дуже смачна.

Час приготування: 60 хвилин для 4-х осіб.

Інгредієнти:

  • М’ясний фарш – 0,5 кг.;
  • Помідори – 6 шт.;
  • Кабачки – 3 шт.;
  • Цибуля ріпчаста – 3 шт.;
  • Томатна паста – 4-5 ст. л.;
  • Твердий сир – 150 г.;
  • 20% сметану – 160 г.;
  • Яйця – 3 шт.

Приготування страви:

1. Фарш змішати з дрібно нарізаною цибулею, додати сіль та перець, заправити томатною пастою. Все це обсмажити до готовності.

2. Кабачки нарізати тонкими кільцями.

3. У прямокутну форму викласти шарами: половину кабачків, потім фарш і нарізані на скибочки томати та інші кабачки. Полити запіканку збитою з яйцями сметаною і посипати сиром натертим на грубій тертці.

4. Випікати в духовці не менше 40 хвилин при температурі 150-160 градусів до золотистої скоринки.

Страви добре підходить як теплою, так і холодною. Перед подачею посипати подрібненою зеленню.