Мясные голубцыРЕЦЕПТ – М’ясні голубці.

Голубці – страва, поширена в різних кухнях світу, що представляє собою м’ясний або овочевий фарш з відвареними рисом або гречаною крупою. Смачні домашні м’ясні голубці і найголовніше нежирні.

Час приготування: 90 хвилин • 344 ккал. для 12 чоловік.

Вам знадобиться:

  • 2 кг. білокачанної капусти,
  • 300 г. яловичого фаршу,
  • 300 г. курячого фаршу,
  • 400 г. свинячого фаршу,
  • 4 цибулини,
  • Соняшникова олія,
  • 1 ст. рису,
  • Сіль за смаком,
  • Перець чорний мелений,
  • 200 г. помідорів,
  • 4 моркви,
  • 200 г. сметани,
  • 100 г. томатної пасти,
  • 50 г. листя зеленої цибулі,
  • 50 г. гострого перцю.

Приготування страви:

1. Відділити листя капусти від качана і відвари їх в підсоленій воді 2-3 хв. Рис промий у холодній воді і відвари до напівготовності.

2. Змішай рис з трьома видами фаршу.

3. Моркву натри на крупній тертці, цибулю наріж кубиками, помідори – скибочками. Спассеруйте цибулю і моркву окремо на рослинному маслі. Додай половину моркви, помідорів і весь лук в фарш. Посолити і поперчити, добре перемішати.

4. У капустяних листів зріж потовщення біля основи.

5. 2-3 ст. л. начинки виклади на лист, утрамбуй і загорни, підігнувши краї листа, щоб начинка не випадала. Зав’яжи кожен голубець листям лука, прив’язавши гострий перчик.

6. На дно казана або гусятниці налий рослинну олію. Виклади голубці в посуд.

7. Решту моркви і помідорів змішайте з томатною пастою і сметаною. Залийте сумішшю голубці і часткою окропу, щоб рідина повністю покривала голубці.

8. Запікай при 180 ° С 40-50 хв.