Мариновані кабачки
РЕЦЕПТ – Мариновані кабачки на зиму.
Мариновані кабачки, особливо взимку, дуже урізноманітнюють щоденне меню. Закривати таку заготовку дуже просто, а результат неперевершений.
Інгредієнти:
- Молоді кабачки – 1 кілограм,
- Зелень кропу – 1 пучок,
- Часник – 4-6 зубчиків,
- Духмяний перець – 8 штук,
- Перець чорний горошком по 30 штук на 1 банку,
- Чиста вода – 1 літр,
- Цукор – 2 столові ложки,
- Морська сіль – 2 столові ложки,
- Столовий 9% оцет – 3 столові ложки.
Приготування страви:
1. Візьміть дві стерильні банки об’ємом 1 літр та розділіть всі інгредієнти порівну.
2. Поріжте кабачки на кружечки чи на півкільця.
3. Зелень кропу й часник подрібніть ножем та розділіть на 4 частини.
4. На дно кожної банки покладіть рівну кількість кропу, часнику, перцю, далі наповніть до верху кабачками, наверх викладіть частину зелені та часнику.
5. Закип’ятіть воду й залийте нею банки з консервацією, накрийте кришками та залиште на 10 хвилин.
6. Злийте воду, додайте до неї сіль, цукор та закип’ятіть.
7. В банки влийте столовий оцет, залийте киплячим розсолом, накрийте кришками та поставте на водяну баню стерилізуватися на 10 хвилин.
8. Після стерилізації закатайте консервацію кришками та переверніть її вверх дном.
9. Наверх покладіть ковдру та залиште охолоджуватись.
Приємного апетиту!

Leave a Reply