Мариновані кабачки на зиму з кетчупом «Чилі» Торчин
РЕЦЕПТ – Мариновані кабачки на зиму з кетчупом «Чилі» Торчин.
Кабачок чудово підходить для консервування на зиму. З нього взимку ви зможете зробити відмінну закуску або доповнити маринованим кабачком основне блюдо, додати в сендвіч або салат. Також із маринованих кабачків можна приготувати смачні закуски для вечірки: маленькі канапешки, рулетики, шашлички. У багатьох випадках маринований кабачок може замінити у рецепті консервовані огірки.
Інгредієнти:
- Кабачки – 2 кг;
- Вода – 7 склянок;
- Оцет – 1 склянка;
- Цукор – 1 склянка;
- Сіль – 2 ст. л.;
- Кетчуп «Чилі» Торчин – 8 ст. л.;
- Гвоздика – 1 ч. л.;
- Перець запашний – 1 ч. л.;
- Перець чорний – 1 ч. л.
Приготування страви:
- Підготуйте кабачок. Для цього рецепту слід вибирати кабачки середнього розміру: довжиною близько 20 см і завтовшки 5 – 8 см. Також ви можете вибрати маленькі кабачки та замаринувати їх цілими. Якщо ви бажаєте маринувати кабачки з кетчупом на зиму повністю, вибирайте плоди до 15 см завдовжки і до 2 см завтовшки.
- Кабачки слід вимити і нарізати кружальцями завтовшки близько 1 см.
- Для приготування маринаду влийте у каструлю воду та поставте на плиту. Коли вода закипить, додайте до неї цукор, оцет, сіль та головну особливість цього рецепту, кетчуп «Чилі» Торчин. Саме він зробить ваші кабачки пікантно солодкого смаку з легкою стричкою. Дайте закипіти маринаду, зменшіть вогонь і дайте йому поваритись ще близько 15 хвилин.
- Візьміть пастеризовані банки і на дно банок помістіть запашний та чорний перець, гвоздику. На спеції викладаємо кабачки.
- Заливаємо їх гарячим маринадом аж до верху. Закриваємо кришками.
- Банки з кабачками на зиму перевертаємо вгору дном, накриваємо ковдрою і залишаємо їх так, поки вони повністю не охолонуть. Коли банки охолонуть, заберіть їх у прохолодне захищене від сонячних променів місце.
Завдяки цьому рецепту свіжість літнього кабачка не лише збережеться, а й доповниться новими смаками.
Leave a Reply