Маринованные огурцы с кетчупом «Чили» ─ ТорчинРЕЦЕПТ – Мариновані огірки з кетчупом «Чилі» – Торчин.

Фірмовий рецепт із гострим кетчупом «Чилі». Це оригінальний рецепт з упаковки «Торчин», перевірений роками професійними шеф-кухарями та багатьма господарками. У такому маринаді огірки виходять хрусткими, пікантними, з насиченим кисло-солодким смаком.

Інгредієнти:

  • огірки – 4,5 кг;
  • кетчуп «Торчин» «Чилі» – 8 ст. л.;
  • сіль кам’яна – 2 ст. л.;
  • цукор – 1 склянка;
  • оцет – 1 склянка;
  • вода – 1,5 літра;
  • часник – 2 головки;
  • лавровий лист;
  • запашний та чорний перець;
  • перець чилі.

Як замаринувати огірки за рецептом Торчин:

1. Перед початком маринування огірків підготуйте банки та всі необхідні компоненти згідно з рецептом. Далі дотримуйтесь таких етапів.

2. Першим етапом слід підготувати огірки. Після того, як огірки будуть вимиті, ми рекомендуємо замочити їх у воді приблизно на 2 години. Завдяки цьому огірки вберуть необхідну їм кількість води і будуть більш пружними.

3. Другим кроком – готуємо маринад. У окроп додайте сіль, цукор, оцет і кетчуп «Чилі». Проварити суміш протягом 10 хвилин.

4. На дно стерилізованих банок покладіть часник, перець горошком, перець чилі та лавровий лист.

5. Наповніть банку огірками якомога щільніше і залийте маринадом.

6. Переверніть закриті банки та залиште їх у теплі на 12 годин. Після цього заберіть їх у темне прохолодне місце. Готовими до вживання огірки будуть не раніше як за три тижні.

Готуйтеся хрумтити всю зиму і пригощати близьких гостро-солодкою закускою!