Мариновані огірки з кетчупом «Чилі» – Торчин
РЕЦЕПТ – Мариновані огірки з кетчупом «Чилі» – Торчин.
Фірмовий рецепт із гострим кетчупом «Чилі». Це оригінальний рецепт з упаковки «Торчин», перевірений роками професійними шеф-кухарями та багатьма господарками. У такому маринаді огірки виходять хрусткими, пікантними, з насиченим кисло-солодким смаком.
Інгредієнти:
- Огірки – 4,5 кг;
- Кетчуп «Торчин» «Чилі» – 8 ст. л.;
- Сіль кам’яна – 2 ст. л.;
- Цукор – 1 склянка;
- Оцет – 1 склянка;
- Вода – 1,5 літра;
- Часник – 2 головки;
- Лавровий лист;
- Запашний та чорний перець;
- Перець чилі.
Як замаринувати огірки за рецептом Торчин:
1. Перед початком маринування огірків підготуйте банки та всі необхідні компоненти згідно з рецептом. Далі дотримуйтесь таких етапів.
2. Першим етапом слід підготувати огірки. Після того, як огірки будуть вимиті, ми рекомендуємо замочити їх у воді приблизно на 2 години. Завдяки цьому огірки вберуть необхідну їм кількість води і будуть більш пружними.
3. Другим кроком – готуємо маринад. У окроп додайте сіль, цукор, оцет і кетчуп «Чилі». Проварити суміш протягом 10 хвилин.
4. На дно стерилізованих банок покладіть часник, перець горошком, перець чилі та лавровий лист.
5. Наповніть банку огірками якомога щільніше і залийте маринадом.
6. Переверніть закриті банки та залиште їх у теплі на 12 годин. Після цього заберіть їх у темне прохолодне місце. Готовими до вживання огірки будуть не раніше як за три тижні.
Готуйтеся хрумтити всю зиму і пригощати близьких гостро-солодкою закускою!
Leave a Reply