Маринованный хрустящий перец с яблокамиРЕЦЕПТ – Маринований хрусткий перець з яблуками.

Солодкий перець – один із улюблених овочів багатьох із нас. Він чудово підходить у салатах, гарнірах, заправках для супів, закусках. Перець виходить дуже смачним, з присмаком яблук. Але ще смачніше виходять яблука. Не пошкодуйте часу, спробуйте вам сподобається. Домашні заготовки.

Час приготування: 120 хвилин.

Інгредієнти:

  • Перець болгарський — 3 кг.,
  • Яблуко (кислі) – 3 кг.,
  • Вода — 4 л.,
  • Цукор — 800 гр.,
  • Оцет (столовий 9%) – 300 мл.

Приготування закрутки:

1. Насамперед стерилізуємо банки, кришки, миємо перчик та яблука.

2. Яблука краще брати кислі (найкраще Антонівку), обов’язково зелені, не зовсім стиглі.

3. Нарізаємо перець смужками, А яблука великими шматками, четвертинками.

4. Готуємо маринад: у киплячу воду додаємо цукор та оцет. І починаємо порційно бланшувати в киплячому маринаді перець 1-2 хв. (якщо перетримайте – вийде м’яким) і розкладати його банками до половини обсягу банок.

5. Потім бланшируємо яблука. Тут головне – не перетримати, інакше яблука зваряться та стануть м’якими. Краще закидати невеликими порціями та бланшувати 1-2 хвилини, викладаємо в банки на перець.

6. Заливаємо маринадом, закочуємо і залишаємо остигати.