Львівський сирник з макомРЕЦЕПТ – Львівський сирник з маком.

Львівський сирник – традиційна страва галицької кухні. З чашкою ароматної кави він може скласти конкуренцію багатьом “складним” десертам. Львівський сирник – класичний український десерт із сиру. Улюблений десерт у багатьох українських сім’ях, але найпопулярніший саме на західній Україні.

Час приготування: 60 хвилин для 4-х осіб.

Знадобиться:

  • Кисломолочний сир 700 гр;
  • Яйця 4 шт;
  • Манна крупа 2 ст. л;
  • Цукор 120 гр;
  • Вершкове масло 80 г;
  • Родзинки 50 р;
  • Сіль 1/3 ч. л;
  • Мак 50 р;
  • Сметана 1-2 ст. л;

Глазур:

  • Вершкове масло 50 г;
  • Цукор 2 ст. л;
  • Какао 3 ст. л;
  • Вершки 5 ст. л.

Приготування страви:

1. Спочатку потрібно запарити 50 г маку: промиваємо його водою і проварюємо 30 хвилин на маленькому вогні. Зливаємо воду і перетираємо з допомогою блендера.

2. 50г родзинок заливаємо окропом на кілька хвилин і обсушуємо паперовими рушничками.

3. Беремо 700 г кисломолочного сиру і злегка подрібнюємо його погружним блендером.

4. Додаємо в сир сметану, розтоплене вершковоге масло, манну крупу, трішки солі і цукор та перемішуємо.

5. Окремо, злегка взбиваємо яйця і додаємо їх в сирну масу. Туди ж додаємо родзинки.

6. Відокремлюємо 1/5 сирної маси і вмішуємо в неї мак.

7. Форму змащуємо вершковим маслом, застеляємо пергаментом і викладаємо основну масу.

8. Зверху акуратно наносимо макову начинку та випікаємо 50 хвилин при температурі 180 градусів.

9. Далі сирник потрібно охолодити в формі. Перші 30 хвилин тримайте його у духовці з відкритою дверкою.

10. Якщо під час випічки у сирника дуже піднялись краї не хивлюйтесь, з часом вони осядуть.

11. Готуємо глазур. Вершкове масло і вершки, цукор та просіяне какао ставимо на невеликий вогонь і чекаємо повного розчинення цукру.

12. Якщо глазур виходить дуже густою, додайте трішки молока.

13. Охолождений сирник перекладаємо знизу в верх на тарілку і поливаємо глазур’ю. Ставимо в холодильник мінімум на 5 годин, а краще на ніч.

14. Смачного!