Львівський сирник з маком
РЕЦЕПТ – Львівський сирник з маком.
Львівський сирник – традиційна страва галицької кухні. З чашкою ароматної кави він може скласти конкуренцію багатьом “складним” десертам. Львівський сирник – класичний український десерт із сиру. Улюблений десерт у багатьох українських сім’ях, але найпопулярніший саме на західній Україні.
Час приготування: 60 хвилин для 4-х осіб.
Знадобиться:
- Кисломолочний сир 700 гр;
- Яйця 4 шт;
- Манна крупа 2 ст. л;
- Цукор 120 гр;
- Вершкове масло 80 г;
- Родзинки 50 р;
- Сіль 1/3 ч. л;
- Мак 50 р;
- Сметана 1-2 ст. л;
Глазур:
- Вершкове масло 50 г;
- Цукор 2 ст. л;
- Какао 3 ст. л;
- Вершки 5 ст. л.
Приготування страви:
1. Спочатку потрібно запарити 50 г маку: промиваємо його водою і проварюємо 30 хвилин на маленькому вогні. Зливаємо воду і перетираємо з допомогою блендера.
2. 50г родзинок заливаємо окропом на кілька хвилин і обсушуємо паперовими рушничками.
3. Беремо 700 г кисломолочного сиру і злегка подрібнюємо його погружним блендером.
4. Додаємо в сир сметану, розтоплене вершковоге масло, манну крупу, трішки солі і цукор та перемішуємо.
5. Окремо, злегка взбиваємо яйця і додаємо їх в сирну масу. Туди ж додаємо родзинки.
6. Відокремлюємо 1/5 сирної маси і вмішуємо в неї мак.
7. Форму змащуємо вершковим маслом, застеляємо пергаментом і викладаємо основну масу.
8. Зверху акуратно наносимо макову начинку та випікаємо 50 хвилин при температурі 180 градусів.
9. Далі сирник потрібно охолодити в формі. Перші 30 хвилин тримайте його у духовці з відкритою дверкою.
10. Якщо під час випічки у сирника дуже піднялись краї не хивлюйтесь, з часом вони осядуть.
11. Готуємо глазур. Вершкове масло і вершки, цукор та просіяне какао ставимо на невеликий вогонь і чекаємо повного розчинення цукру.
12. Якщо глазур виходить дуже густою, додайте трішки молока.
13. Охолождений сирник перекладаємо знизу в верх на тарілку і поливаємо глазур’ю. Ставимо в холодильник мінімум на 5 годин, а краще на ніч.
14. Смачного!
Leave a Reply