Малосольні квашені кавуни як бочціРЕЦЕПТ – Малосольні квашені кавуни у бочці.

Солоні кавуни – це незвичайне, але смачне блюдо, яке можна подати як закуску до обіду або святкового столу. Їх можна солити в банках або бочках, за традиційною технологією або з додаванням спецій. Консервувати баштанні можна не тільки з використанням скляної тари. Для приготування домашніх заготовок підійдуть також і бочки. Квашені плоди готуються без оцту, тому вважаються більш корисними. Можна використовувати різну тару, але найкраще замалосолити кавуни в дерев’яній бочці.

Час приготування: Одна доба.

Інгредієнти:

  • 4 кг. кавунів,
  • 3 літри води,
  • 225 грам цукру,
  • 270 грам солі,
  • 1 стручок пекучого перцю,
  • 10 шт. перцю горошком,
  • 7-8 зубчиків часнику,
  • 20 гілочок кропу,
  • 20 гілочок петрушки.

Приготування бочкових кавунів:

1. Для початку вимиємо бочку содовим розчином, обдамо окропом 2 рази і просушимо. Тепер ріжемо поперечними скибочками кожну половинку кавуна на 5 частин.

2. На дно бочки укладаємо третину підготовленої петрушки і кропу, а також 3-5 зубчиків часнику і стручок пекучого перцю. Зверху на зелень викладаємо шар кавуна. Потім знову трохи зелені і пару зубчиків часнику, і знову шар плодових часточок. Зверху викладаємо зелень, що залишилася.

3. Розсіл готуємо так: додаємо у воду перець, сіль і цукор, і кип’ятимо близько 7 хвилин. Охолоджуємо рідину до кімнатної температури і повністю заливаємо нею заготовки.

5. Зверху бочку можна накрити тарілкою з невеликим вантажем. Витримуємо тару добу в теплому приміщенні, а потім поміщаємо в холодильник чи погріб. Зберігати страву можна 3-4 тижні.