Малосольні квашені кавуни у бочці
РЕЦЕПТ – Малосольні квашені кавуни у бочці.
Солоні кавуни – це незвичайне, але смачне блюдо, яке можна подати як закуску до обіду або святкового столу. Їх можна солити в банках або бочках, за традиційною технологією або з додаванням спецій. Консервувати баштанні можна не тільки з використанням скляної тари. Для приготування домашніх заготовок підійдуть також і бочки. Квашені плоди готуються без оцту, тому вважаються більш корисними. Можна використовувати різну тару, але найкраще замалосолити кавуни в дерев’яній бочці.
Час приготування: Одна доба.
Інгредієнти:
- 4 кг. кавунів,
- 3 літри води,
- 225 грам цукру,
- 270 грам солі,
- 1 стручок пекучого перцю,
- 10 шт. перцю горошком,
- 7-8 зубчиків часнику,
- 20 гілочок кропу,
- 20 гілочок петрушки.
Приготування бочкових кавунів:
1. Для початку вимиємо бочку содовим розчином, обдамо окропом 2 рази і просушимо. Тепер ріжемо поперечними скибочками кожну половинку кавуна на 5 частин.
2. На дно бочки укладаємо третину підготовленої петрушки і кропу, а також 3-5 зубчиків часнику і стручок пекучого перцю. Зверху на зелень викладаємо шар кавуна. Потім знову трохи зелені і пару зубчиків часнику, і знову шар плодових часточок. Зверху викладаємо зелень, що залишилася.
5. Зверху бочку можна накрити тарілкою з невеликим вантажем. Витримуємо тару добу в теплому приміщенні, а потім поміщаємо в холодильник чи погріб. Зберігати страву можна 3-4 тижні.
Leave a Reply