Печеночный паштетРЕЦЕПТ – Печінковий паштет.

Печінковий паштет – делікатесне закусочне блюдо, бутербродна паста з курячої печінки. Основа паштету – пасерована куряча печінка вищого ґатунку, попередньо вимочена в коньяку. Рецепт «Печенірний паштет “Простіше простого”».

Час приготування: 20 хвилин, 317 ккал. для 4 людей.

Вам знадобиться:

  • Печінка куряча – 200 грам,
  • Масло вершкове – 90-100 грам,
  • Коньяк – 50 мл.,
  • Цибуля – 1 шт.,
  • Чебрець – 1 щіпка.

Приготування страви:

1. Цибулю нарізати півкільцями. Менше не має сенсу, тому що в блендері все одно потім все подрібниться.

2. У сковорідці розтопити половину вершкового масла – на ньому треба обсмажити до напівпрозорості цибулю.

3. Курячу печінку розрізати на дві частини і перекласти в сковорідку до цибулі. Готувати зовсім недовго, протягом 5 хвилин, регулярно перевертаючи. На цьому етапі можна посолити, поперчити і посипати чебрецем. Дуже важливо не пересушити печінку.

4. Додати в сковорідку коньяк і дати йому випаруватися.

5. Після цього плиту можна вимкнути. Перекласти печінку в пластиковий стакан і перебити блендером до однорідного стану. Додати масло, що залишилося і ще раз перебити.