Печеночный паштетРЕЦЕПТ – Печінковий паштет.

Печінковий паштет – делікатесне закусочне блюдо, бутербродна паста з курячої печінки. Основа паштету – пасерована куряча печінка вищого ґатунку, попередньо вимочена в коньяку. Рецепт «Печенірний паштет “Простіше простого”».

Час приготування: 20 хв. • 317 ккал. для 4 людей.

Вам знадобиться:

  • Печінка куряча 200 г.,
  • Масло вершкове 90-100 г.
  • Коньяк 50 мл.,
  • Цибуля 1 шт.
  • Чебрець 1 щіпка

Приготування страви:

1. Цибулю нарізати півкільцями. Менше не має сенсу, тому що в блендері все одно потім все подрібниться.

2. У сковорідці розтопити половину вершкового масла – на ньому треба обсмажити до напівпрозорості цибулю.

3. Курячу печінку розрізати на дві частини і перекласти в сковорідку до цибулі. Готувати зовсім недовго, протягом 5 хвилин, регулярно перевертаючи. На цьому етапі можна посолити, поперчити і посипати чебрецем. Дуже важливо не пересушити печінку.

4. Додати в сковорідку коньяк і дати йому випаруватися.

5. Після цього плиту можна вимкнути. Перекласти печінку в пластиковий стакан і перебити блендером до однорідного стану. Додати масло, що залишилося і ще раз перебити.