Вареники із печінкою + рецепт тіста в домашніх умовахРЕЦЕПТ – Вареники із печінкою + рецепт тіста в домашніх умовах.

Вареники з начинкою з печінки – чудова ідея для сімейного обіду чи вечері. Вона обсмажується з великою кількістю цибулі та моркви, через що начинка виходить соковитою і м’якою. Заварне тісто для вареників виходить еластичним, що дозволяє його тонко розкотити, а після варіння стає м’яким і дуже ніжним.

Час приготування: 88 хвилин.

Інгредієнти:

Для начинки:

  • Печінка – 500-700 грам,
  • Цибуля – 200 грам,
  • Перець чорний – 0,5 ч. ложки,
  • Морква – 1-2 шт.,
  • Рослинна олія для смаження.

Для тіста:

  • Борошно – 3 склянки,
  • Сіль за смаком,
  • Яйце – 1 шт.,
  • Олія – 2 ст. ложки,
  • Окріп – 1 склянка.

Порада: Запам’ятайте головне, якщо ви варите курячу печінку не перестарайтеся, інакше вона вийде, як гума.

Приготування страви:

Тісто для вареників на окропі.

1. Борошно додаємо сіль і просіюємо.

2. Робимо поглиблення та вбиваємо яйце.

3. Відразу вливаємо олію. Розмішуємо борошняну масу, щоб яйця не встигли зваритися при затоці окропу.

4. Заливаємо окропу в тісто і не зупиняючись заважаємо. Спочатку у мисці, потім на столі.

5. Тісто готове прибираємо в мішок на 30 хвилин, щоб відпочило, а поки займемося начинкою

Приготування вареників з печінкою.

Крок 1.

Печінка нарізаємо шматочками невеликого розміру.

Субпродукт краще різати у підмороженому стані. І обов’язково прибираємо у неї всі судини, які знаходяться всередині, тому що вони тверді і можуть зіпсувати смак ніжної та м’якої страви. Також, щоб печінка не морщилася під час смаження, відриваємо зверху всю плівку.

Крок 2

З цибулі прибираємо лушпиння і нарізаємо чверть кільцями.

Крок 3

Моркву трем на терці.

Крок 4

Наливаємо олію в сковорідку і відправляємо печінку з цибулею на обсмажування. Робимо обсмажування до прозорості цибулі протягом 5 хвилин.

Крок 5.

Додаємо моркву і смажимо ще 5 хвилин до готовності печінки. Не переживайте, якщо вона не просмажиться, адже ще вареники варяться і стануть готовими. Не забудьте посолити і поперчити субпродукт під час приготування, але не багато, тому що воду також потрібно буде посолити.

Крок 6.

У процесі смаження печінка виділяє рідину, її не потрібно випарювати до кінця, залиште небагато для соковитості начинки.

Крок 7

Готову печінку перекладаємо в миску і трохи остудити.

Крок 8.

Перекручуємо за допомогою блендера печінку в кашу.

Крок 9

Розкочуємо кружечки з тіста завтовшки 1 мм.

Крок 10

На кожен кружок викладати повну столову ложку начинки. З’єднуємо та защипуємо краї вилкою, формуючи вареники. Подивіться на фото нижче, який має вийде вареник.

Крок 11.

Воду доводимо до кипіння. Додаємо сіль, 2 лаврові листи та 2 столові ложки соняшникової олії. Викладаємо вареники в киплячу воду. Завадити ложкою, щоб вареники не прилипли до дна. Варимо протягом 2 хвилин після закипання.

Слідкуйте за часом варіння вареників. Не переваріть їх, інакше вони розваряться або начинка вийде сухою.

Крок 12

Виймаємо готові вироби з води, поливаємо вершковим маслом чи розтопленим салом (жиром), щоб вареники не злиплися. Приступаємо до дегустації.

Смачного!