Печеночные котлеты без муки

РЕЦЕПТ – Печінкові котлети без борошна.

Найсмачніші котлети з печінки – ніжні, м’які, з апетитною скоринкою. Це дуже простий рецепт швидкого обіду чи вечері. Печінкові котлети за цим рецептом виходять неймовірними та м’якими. 

Інгредієнти:

  • Печінка – 500 гр.,
  • Картопля – 3 шт.,
  • Цибуля – 1 шт.,
  • Сметана – 1-2 ст. л.,
  • Крохмаль – 1 ст. л.,
  • Сіль – за смаком,
  • Перець чорний мелений – за смаком,
  • Рослинна олія для смаження.

Спосіб приготування страви:

1. Печінку добре миємо, видаляємо плівку та жилки, ріжемо на шматочки.

2. Картоплю відварюємо в “мундирі”, остуджуємо, чистимо.

3. Печінку з цибулею пропускаємо через м’ясорубку.

4. Очищену картоплю подрібнюємо у пюре. До печінкової маси додаємо картоплю, майонез, сіль, перець.

5. Перемішуємо, якщо маса трохи рідка, додаємо крохмаль. Перемішуємо.

6. На розігріту сковороду з олією ложкою викладаємо печінкову масу у вигляді котлет. Обсмажуємо на середньому вогні до золотистої скоринки, перевертаємо котлету, накриваємо кришкою сковороду і обсмажуємо другу сторону.

Смачного!