Печінкові котлети без борошна
РЕЦЕПТ – Печінкові котлети без борошна.
Найсмачніші котлети з печінки – ніжні, м’які, з апетитною скоринкою. Це дуже простий рецепт швидкого обіду чи вечері. Печінкові котлети за цим рецептом виходять неймовірними та м’якими.
Інгредієнти:
- Печінка – 500 гр.,
- Картопля – 3 шт.,
- Цибуля – 1 шт.,
- Сметана – 1-2 ст. л.,
- Крохмаль – 1 ст. л.,
- Сіль – за смаком,
- Перець чорний мелений – за смаком,
- Рослинна олія для смаження.
Спосіб приготування страви:
1. Печінку добре миємо, видаляємо плівку та жилки, ріжемо на шматочки.
2. Картоплю відварюємо в “мундирі”, остуджуємо, чистимо.
3. Печінку з цибулею пропускаємо через м’ясорубку.
4. Очищену картоплю подрібнюємо у пюре. До печінкової маси додаємо картоплю, майонез, сіль, перець.
5. Перемішуємо, якщо маса трохи рідка, додаємо крохмаль. Перемішуємо.
6. На розігріту сковороду з олією ложкою викладаємо печінкову масу у вигляді котлет. Обсмажуємо на середньому вогні до золотистої скоринки, перевертаємо котлету, накриваємо кришкою сковороду і обсмажуємо другу сторону.
Смачного!
Leave a Reply