Малосольные огурцы в холодном рассолеРЕЦЕПТ – Малосольні огірки в холодному розсолі.

Рецепти не обмежуються сухим засолюванням та використанням гарячої води для розсолу. Існують також способи приготування огірків малосольних в холодному розсолі. Для цього рецепту Вам знадобиться ємність, яку можна на деякий час щільно закрити кришкою.

Час приготування: 25 хвилин (+ 1-ну добу) для 6-х осіб.

Інгредієнти:

  • Огірки – маленькі 26 шт.
  • Листя з дубового дерева – 6 шт.
  • Листя з вишневого дерева – 9 шт.
  • Листя зі смородинового куща – 15 шт.
  • Часник – 6 часточки.
  • Кріп – 6 суцвіть (парасольок).
  • Перець запашний – 6 горошин.
  • Очищена вода – літр.
  • Сіль – 2 ст. ложки без гірки чи 50 грамів.

Приготування страви:

1. Огіркові плоди ретельно помити та зрізати кінчики. Промити під проточною водою листочки.

2. Частки очистити і нарізати тонкими кружальцями.

3. Ділимо масу листків на 3 частини. Одну частину викладаємо на дно ємності та зверху кладемо нарізані часточки з суцвіттями кропу. Щільно викладаємо огіркові плоди. Накриваємо другою частиною листків.

4. Другий шар огірків. Покриваємо листочками, що залишилися, і кладемо горошини перцю. Відміряємо сіль та розчиняємо у воді.

5. Залити рідину в ємність із вмістом та закрити її кришкою.

Місткість з огірковими плодами відправляємо постояти в холодильник. Після доби огірочки готові. Бажаємо насолодитися приємним смаком!