Каша с чечевицы в горшочкеРЕЦЕПТ – Каша з сочевиці в горщику.

Каша із чечевиці, приготовлена в горщику – це смачний і корисний гарнір, подати його можна як до м’яса або як самостійну страву. Незвичайне поєднання знайомих продуктів, це чудова страва для всієї родини.

Час приготування: 55 хвилин для 4-х людей.

Інгредієнти: 

  • Яловичина – 300 г.,
  • Сочевиця – 0.5 склянки,
  • Цибуля – 2 шт.,
  • Морква – 2 шт.
  • Сіль, перець, спеції за смаком,
  • Горциця – 1.5 ч. л.,
  • Масло – 1.5 ст. л.

Приготування страви:

1. Відбити яловичину, порізану соломкою. Змастити її гірчицею.

2. Покласти на дно горщиків масло.

3. До яловичини додати одну нарізану цибулину.

4. Туди ж додати одну моркву, нарізану соломкою.

5. Додати спеції та сіль, перемішати і викласти в горщики.

6. Сочевицю попередньо замочити проти ночі.

7. Додати цибулю і моркву, що залишилися, і викласти на м’ясо. Суміш із сочевицею лише посолити, залишити без приправ. Краще потім подати соус.

8. Поставити в холодну духовку на 1,5 години, виставивши температуру на 180 градусів.