Постные щи с фасолью и свежей капустойРЕЦЕПТ – пісні щі з квасолею і свіжою капустою.

Смачний та нескладний варіант першої страви до обіду – готуємо пісні щі з квасолею та свіжою капустою. Рецепт, простий, у чому Ви зможете переконатись самі. Якщо братимете свіжу квасолю, попередньо її замочіть і відваріть. Подавати щі до столу потрібно гарячими.

Час приготування: 80 хвилин для  людей.

Інгредієнти:

    • Капуста – 100-150 г.,
    • Картопля – 3-4 шт.,
    • Морква – 1 шт.
    • Цибуля ріпчаста – 1 шт.,
    • Квасоля (консервована) – ½ банки,
    • Вода – 1,5 л.
    • Сіль, перець – за смаком,
    • Рослинна олія – 2-3 ст.л.,
    • Запашний перець, лавровий лист – за бажанням,
    • Зелень для подачі.

    Приготування страви:

    1. Підготувати усі інгредієнти за списком.

    2. Капусту необхідно нарізати або нашаткувати на спеціальній тертці як вам зручніше. Відразу перекласти капустяну нарізку в каструлю, що підходить за обсягом. За бажання в щі можна додати горошину запашного перцю.

    3. Бульби картоплі очистити та вимити, просушити. Після цього картоплю нарізати великими за розміром шматочками. Перекласти картоплю до капусти. Залежно від сорту картоплі та капусти, час варіння інгредієнтів може змінюватись, якщо у вас картопля швидко розварюється, тоді спочатку потрібно відварити капусту 10 хвилин, після додати картопля.

    4. Влити чисту воду в каструлю, додати лавр. Варити капусту та картопля 20 хвилин на середньому вогні.

    5. Очистити моркву та цибулю, сполоснути, просушити. Моркву натерти на середній або дрібній тертці, цибулю нашаткувати кубиками. Прогріти в сковороді олію, смажити овочі до готовності.

    6. Коли морква та цибуля будуть готові, додати квасолю, протушкувати пару хвилин і ввести все в каструлю з капустою та картоплею.

    7. Приправити щі сіллю та перцем, проварити пару хвилин і настояти під кришкою 10 хвилин. Після цього розкласти гаряче по тарілках і подавати до столу.

    8. Приємного вам апетиту!