Постный борщ

На 6 осіб • Приготування: 80 хв. • 206 ккал.

Вам знадобиться:

– 500 г буряків

– 2 середні цибулини

– 2 зубчики часнику

– 2 моркви

– 1/2 ч. л. паприки

– сіль

– чорний перець

– 2 стебла черешкового селери

– рослинна олія

– 1 ч. л. перцю горошком

– 1 ст. л. насіння кмину або кропу

– 1 ст. л. лимонного соку

– 200 г білокачанної капусти

– зелень цибулі

– 1 картоплина

– 2 ст. л. томатної пасти

Приготування:

1. Морква, картопля, буряк і цибуля очисти. Моркву наріж кружальцями, буряки та картопля – кубиками.

2. Капусту крупно нашаткуй. Залий капусту, картоплю і моркву 2 літрами окропу, додай перець горошком, насіння кмину або кропу і вари 10 хвилин після закипання.

3. Буряк злегка обсмаж на олії, додавши лимонний сік.

4. Цибулю наріж кубиками і злегка спассеруй. Стебла селери дрібно наріж.

5. Додай до борщу спасеровану цибулю, селеру та буряк. Поперчи, посоли, додай паприку, насіння кмину та томатну пасту.

6. Борщ перемішай і вари до повної готовності картоплі. Часник почисти і пропусти через часникодавку.

7. Готовий борщ подавай з дрібно нарізаною зеленню цибулі та часником.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.