Постный борщ

РЕЦЕПТ – Пісний борщ.

На 6 осіб • Приготування: 80 хв. • 206 ккал.

Вам знадобиться:

  • – 500 г буряків
  • – 2 середні цибулини
  • – 2 зубчики часнику
  • – 2 моркви
  • – 1/2 ч. л. паприки
  • – сіль
  • – чорний перець
  • – 2 стебла черешкового селери
  • – рослинна олія
  • – 1 ч. л. перцю горошком
  • – 1 ст. л. насіння кмину або кропу
  • – 1 ст. л. лимонного соку
  • – 200 г білокачанної капусти
  • – зелень цибулі
  • – 1 картоплина
  • – 2 ст. л. томатної пасти

Приготування страви:

1. Морква, картопля, буряк і цибуля очисти. Моркву наріж кружальцями, буряки та картопля – кубиками.

2. Капусту крупно нашаткуй. Залий капусту, картоплю і моркву 2 літрами окропу, додай перець горошком, насіння кмину або кропу і вари 10 хвилин після закипання.

3. Буряк злегка обсмаж на олії, додавши лимонний сік.

4. Цибулю наріж кубиками і злегка спассеруй. Стебла селери дрібно наріж.

5. Додай до борщу спасеровану цибулю, селеру та буряк. Поперчи, посоли, додай паприку, насіння кмину та томатну пасту.

6. Борщ перемішай і вари до повної готовності картоплі. Часник почисти і пропусти через часникодавку.

7. Готовий борщ подавай з дрібно нарізаною зеленню цибулі та часником.