Пісний борщ
На 6 осіб • Приготування: 80 хв. • 206 ккал.
Вам знадобиться:
– 500 г буряків
– 2 середні цибулини
– 2 зубчики часнику
– 2 моркви
– 1/2 ч. л. паприки
– сіль
– чорний перець
– 2 стебла черешкового селери
– рослинна олія
– 1 ч. л. перцю горошком
– 1 ст. л. насіння кмину або кропу
– 1 ст. л. лимонного соку
– 200 г білокачанної капусти
– зелень цибулі
– 1 картоплина
– 2 ст. л. томатної пасти
Приготування:
1. Морква, картопля, буряк і цибуля очисти. Моркву наріж кружальцями, буряки та картопля – кубиками.
2. Капусту крупно нашаткуй. Залий капусту, картоплю і моркву 2 літрами окропу, додай перець горошком, насіння кмину або кропу і вари 10 хвилин після закипання.
3. Буряк злегка обсмаж на олії, додавши лимонний сік.
4. Цибулю наріж кубиками і злегка спассеруй. Стебла селери дрібно наріж.
5. Додай до борщу спасеровану цибулю, селеру та буряк. Поперчи, посоли, додай паприку, насіння кмину та томатну пасту.
6. Борщ перемішай і вари до повної готовності картоплі. Часник почисти і пропусти через часникодавку.
7. Готовий борщ подавай з дрібно нарізаною зеленню цибулі та часником.
Leave a Reply