Лимонный бисквитРЕЦЕПТ – Лимонний бісквіт.

Цей лимонний бісквіт – чудова база для торта. Можна додати до нього шматочки шоколаду, фрукти, корицю… виходить м’який, розсипчастий, запашний кекс. Найчастіше лимонний бісквіт готують з додаванням лимонного соку і цедри.

Інгредієнти (на форму 20 см.):

  • Цукор – 1 склянка,
  • Яйця – 2 шт.,
  • Борошно (вищий сорт) – 1 склянка,
  • Лимон – 1 шт.,
  • Розпушувач – 1 ч. л.,
  • Цукрова пудра – 20 г.

Приготування страви:

1. Яйця змішати з цукром і збити міксером до стану білої густої кремоподібної маси.

2. Половинку лимона заморозити у морозильній камері, потім подрібнити на тертці. З’єднати зі збитими яйцями із цукром. Просіяти борошно з розпушувачем тіста. Акуратно перемішати.

3. Тісто, що вийшло, перелити у форму для випічки. Саму форму можна попередньо змастити вершковим маслом і присипати борошном, щоб під час випікання бісквіт піднімався рівномірно. Поставити в духовку за температури 180 °С на 40 хвилин.

4. Готовий бісквіт повністю остудити та вийняти з форми. Посипати цукровою пудрою або прикрасити за власним бажанням.