Лечо з болгарського перцю на зимуРЕЦЕПТ – Лечо з болгарського перцю на зиму.

Лечо з болгарського перцю на зиму, перевірений роками. Серед всіх заготовок на зиму особливе місце займають заготовки з болгарського перцю. Вони не тільки смачні, але і дуже універсальні – підходять для приготування закусок, салатів, соусів або основних страв. Домашні страви.

Час приготування: 60 хвилин.

Інгредієнти:

  • 1,2 кг. болгарського перцю,
  • 1 кг. помідорів,
  • 20 грам перцю чилі,
  • 20 грам базиліка,
  • 20 мл. соняшникової олії,
  • 20 мл. оцту,
  • 60 грам цукру,
  • 5 грам солі,
  • 10 грам часнику.

Приготування закрутки:

1. Наріж перець часточками, а помідори з чилі, часником і базиліком подрібни в блендері.

2. Залий перець помідорною масою і провари 10-15 хвилин після кипіння.

3. Додай цукор, сіль, олію і оцет, провари ще 5 хвилин, і закатай у стерілізовану посуду (банки).