Лечо на зиму з кетчупом від торчин
РЕЦЕПТ – Лечо на зиму з кетчупом від торчин.
Лечо прийшло до нас із угорської кухні, але так прижилося на наших українських кухнях, що здається, що було в нашому меню завжди. Лечо на зиму добре тим, що ви його можете використовувати як самостійну страву до гарніру або як інгредієнт для приготування інших страв – м’яса, овочів чи супів, борщів.
Інгредієнти:
- Перець солодкий – 1,2 кг.;
- Помідори – 600 г.;
- Цибуля ріпчаста – 250 г.;
- Кетчуп Торчин «Лагідний» – 400 г.;
- Олія соняшникова – 2/3 склянки;
- Цукор – 2/3 склянки;
- Часник – 2 зубчики;
- Оцет 6% – 2 ст. л.;
- Сіль – 1,5 ст. л.;
- Перець чорний мелений, перець гіркий – на смак.
Приготування страви:
1. Помідори миємо та прибираємо хвостики. Перець миємо, також видаляємо хвостики, розрізаємо навпіл і видаляємо насіння. Очищаємо цибулю та часник.
2. Перець нарізаємо часточками або великими кубиками, цибулю півкільцями, часник дрібно рубаємо або пропускаємо через прес для часнику.
3. Помідори ошпарюємо окропом, щоб легше знялася шкірка. Очищені від шкірки помідори нарізаємо кубиками, складаємо в блендер і перемелюємо до пюре.
4. Пюре з помідорів переливаємо в глибоку каструлю, додаємо сіль і цукор і ставимо каструлю на вогонь. Щойно вміст майбутнього лечо на зиму закипить – зніміть піну.
Піни буде багато, її треба зняти повністю до того, як ви додасте олію. Після додавання олії піна розшарується і зібрати з поверхні її буде складніше.
5. У киплячі помідори додаємо кетчуп Торчин «Лагідний», олію і нарізаний часточками або кубиками перець. Варимо 10 хвилин, помішуючи, додаємо нарізану цибулю і продовжуємо варити, помішуючи, ще 10 хвилин. Дуже важливо дотримуватися часу приготування, щоб овочі не перетравилися і не втратили свою форму.
6. Останніми до лечо на зиму додаємо оцет і часник, після цього готуємо його ще 2-3 хвилини і знімаємо з вогню.
7. Розливаємо лечо на зиму в попередньо простерилізовані банки, закриваємо кришками, перевертаємо банки та ставимо їх на кришки. Банки можна накрити ковдрою і так вони повинні простояти поки що повністю не охолонуть.
8. Після цього прибираємо банки у прохолодне затемнене місце.
Leave a Reply