Тісто для смажених пиріжків

РЕЦЕПТ – Тісто для смажених пиріжків.

Смажені пиріжки з дріжджового тіста за цим рецептом завжди виходять пишними, м’якими і повітряними. Зі звичайних інгредієнтів можна замісити пісне дрожжеве тісто на воді з сухими дріжджами. Випічка з такого тіста завжди виходить пишною.

Час приготування: 25 хвилин для 4-х людей.

Інгредієнти:

  • 3 склянки борошна (всього близько 0,5 кг. не більше),
  • 1 пакет сухих дріжджів (7-10 гр.),
  • Дрібка солі,
  • 1 ч. л. цукру,
  • 300 мл. води,
  • 50 мл. олії.

Приготування страви – тіста:

1. Просіяти борошно, воду підігріти до теплої.

2. У мисці змішати воду, сіль, цукор та олію. Всипати дріжджі.

3. Почати ложками або жменями вводити борошно. Не треба висипати всі склянки у рідину! Все акуратно, частинами та постійно вимішуючи. Спочатку це треба робити ложкою чи вилкою, потім руками. Борошна може піти менше, залишки підуть на розкочування тіста.

4. Отримане тісто для смажених пиріжків буде м’яким і трохи липнути до рук. Воно не повинно бути крутим чи еластичним.

5. Перекласти тісто у посуд для підйому. Краще якщо це буде висока та вузька каструля. Верх накрити рушником або затягнути харчовою плівкою. Поставити у тепле місце, подалі від відкритих вікон та протягів.

6. Через годину тісто збільшиться у 2,5 рази. Настав час обробляти його та формувати пиріжки. Смажити, як і зазвичай, з двох сторін у рослинній олії.