Ліниві вареники з картоплею
РЕЦЕПТ – Лениві вареники з картоплею.
Приготувати ледачі вареники дуже просто. Є безліч рецептів цієї страви. Ліниві вареники готують із сиром, з картоплею, солодкі та солоні. Загалом, на будь-який смак із найпростіших інгредієнтів.
Час приготування: 30 хвилин для 2-х осіб.
Інгредієнти:
- Картопля – 3-4 великих;
- 1 яйце;
- 200 г. борошна, частина знадобиться в тісто, решта для процесу приготування;
- 1 цибуля ріпчаста;
- 30 г. вершкового масла;
- 3 столові ложки олії;
- Перець, сіль за смаком.
Порада: Для подачі страви приготуйте смачну засмажку. Візьміть цибулю і наріжте її півкільцями. Обсмажте в маслі, а коли вона стане золотистою, потім додайте 1 чайну ложку паприки та 3 столові ложки сметани. Поставте засмажку остигати.
Приготування страви:
1. Відваріть картоплю, як ви зазвичай робите пюре.
2. Поки вариться картопля, приготуйте засмажку. Додайте на сковороду потроху вершкового та рослинного масла, наріжте півкільцями цибулі та смажте її до золотистого кольору.
3. Коли зварилася картопля, розімніть її до однорідності, додавши олію з цибулею.
4. Зачекайте, поки маса трохи охолоне і додайте яйце.
5. Якщо консистенція рідка можна додати борошно, якщо ні, вимішуйте до однорідності.
6. Присипте робочу поверхню борошном і розкотіть тісто, зробивши невеликі ковбаски.
7. Їх нарізаєте скибочками і варіть 8-10 хвилин у киплячій підсоленій воді.
Ось такий нескладний процес. Готові ледачі вареники з картоплею можна подавати зі сметаною або іншим соусом. Це чудовий гарнір та самостійна закуска.
Leave a Reply