РЕЦЕПТ – Лазанья з лаваша.

Всіми знайома та улюблена лазанья заграє новими фарбами завдяки лавашу замість пасти. Лаваш при запіканні стає м’яким через соус, але не розмокає. Нарізана на порції, вона добре тримає форму.

Час приготування: 40 хвилин для 8-х людей.

Інгредіенти:

  • Яловичий фарш 500 г;
  • Помідор 1-2 шт;
  • Морква 1 шт;
  • Молоко 500 мл;
  • Сир “Моцарела” 100-150 г;
  • Лаваш 1 упаковка;
  • Цибуля 1 шт;
  • Вершкове масло 50 г;
  • Пшеничне борошно 2 ст. л;
  • Кріп 50 г.

Приготування страви:

1. Для початку необхідно обсмажити м’ясний фарш. За смаком солимо, перчимо та додаємо улюблені спеції.

2. Нарізаємо дрібно цибулю і відправляємо на розпечену сковороду. Додаємо до моркву та вливаємо збиті помідори.

3. Змішуємо фарш і засмажку, солимо і перчимо за смаком. Додаємо кріп.

4. Починаємо готувати соус бешамель. Розтоплюємо масло і повільно вливаємо його у борошно. Після чого необхідно влити молоко. Постійно помішуючи, доводимо до кипіння. Додаємо сіль, перець і мускатний горіх.

5. Розрізаємо лаваш по формі блюда і кладемо на дно один лист. На лист викладаємо фарш.

6. На м’ясний фарш виливаємо рівномірно соус бешамель і накриваємо лавашем. Продовжуємо такі самі дії з іншими шарами.

7. Посипаємо лазанью сиром і відправляємо в духовку на 25 хвилин. Смачного!