Кружевное миндальное печеньеРЕЦЕПТ – Мереживне мигдальне печиво.

Мереживне мигдальне печиво – тонке, хрумке і одночасно трохи тягуче. Замість мигдального борошна для приготування печива ви можете використовувати таку ж кількість вівсяної, але саме з першої печиво набуває тонкого горіхового аромату. Щоб урізноманітнити його текстуру, можна додати в тісто родзинки, курагу або шоколадні краплі. А випікається таке печиво лише кілька хвилин.

Час приготування: 35 хвилин.

Інгредієнти:

  • 75 г мигдального борошна;
  • 115 г вершкового масла;
  • 130 г коричневого цукру;
  • 1 ст. л. молока;
  • 1 ч. л. ванільного екстракту;
  • 1/4 ч. л. солі;
  • 1/2 склянки шоколадної пасти або розтопленого шоколаду за бажанням.

Приготування:

1. Покладіть масло в кастрюлю і поставте на середній вогонь. Коли масло розтопиться додайте коричневий цукор, мигдальне борошно, сіль і молоко.

2. Не знімаючи каструлю з вогню активно перемішуйте масу вінчиком поки цукор не розчиниться і всі інгредієнти повністю не змішаються близько 3 хв.

3. Зніміть каструлю з вогню, додайте ванільний екстракт і перемішайте. Тісто буде трохи рідким, зернистим і блискучим.

4. Залишіть тісто на 5-10 хвилин, нехай воно трохи загусне.

5. Розігрійте духовку до 175 °C. Застеліть 2-3 великі деко папером для випічки або силіконовими килимками.

6. Викладайте тісто по 1 ч. л. на відстані 7-8 см один від одного на підготовлені листи.

7. Випікайте до золотистого кольору 6-8 хв. Під час випікання печиво буде шипіти і пузиритися.

8. Перед подачею печиво можна змастити згущеним молоком або горіховою пастою, з’єднавши дві половинки печива.