Котлеты по-киевски с маслом и зеленью

РЕЦЕПТ – Котлети по-київськи з маслом та зеленню.

Домашня куряча котлета по-київськи готується з відбитого курячого філе з начинкою з вершкового масла з зеленню і смажиться в товстій паніровці. В ідеалі начинку для котлет по-київськи готують заздалегідь. Ніжне куряче м’ясо з хрусткою скоринкою, вершкове масло яке розтікається під час розрізання з зеленню – такі котлети здатні підкорити кожного.

Час приготування: 60 хвилин для 3-х осіб.

Інгредієнти:

  • 500 г. курячого фаршу,
  • 60 г. вершкового масла,
  • Кріп,
  • 2-3 зубчики часнику,
  • Сіль перець,
  • 3 яйця,
  • Панірувальні сухарі,
  • Борошно,
  • Олія для смаження.

Приготування страви:

1. Спочатку зробимо начинку. Для цього знадобиться вершкове масло, кріп та часник.

2. Кріпа та часнику візьміть за смаком. Можна все дрібно порізати і змішати з маслом, або все змішати в блендері. Заберемо поки що в морозилку і займемося фаршем. У готовий курячий фарш додати сіль та перець за смаком. Добре вимішати.

3. Розділити фарш на десять шматочків, зробити з них колобки, потім розплющити в коржики (руки змочіть водою, щоб фарш не лип). На кожний коржик покласти по ложечці начинки. До речі, як начинку ще можна використовувати і сир, і гриби.

4. Змоченими руками сформувати котлети. Тепер панування. Панування має бути товстим, тому.

Спочатку котлету обваляємо у борошні. Потім у трохи підсоленому збитому яйці. Потім у сухарях. Знову у яйці.

5. І наприкінці – у сухарях. Ось тепер у нас вийшла товста-товста паніровка і начинка вже не витікає. Тепер які потрібно швидко обсмажити в розігрітій олії. Можна смажити в такому невеликому ковшику, так олія економніше витрачається.

Обсмажені котлети покласти у форму і запекти в розігрітій до 180°С духовці 15 хвилин.

6. Подавати найкраще, з картопляним пюре та салатом.