Котлети по-київськи з маслом та зеленню
РЕЦЕПТ – Котлети по-київськи з маслом та зеленню.
Домашня куряча котлета по-київськи готується з відбитого курячого філе з начинкою з вершкового масла з зеленню і смажиться в товстій паніровці. В ідеалі начинку для котлет по-київськи готують заздалегідь. Ніжне куряче м’ясо з хрусткою скоринкою, вершкове масло яке розтікається під час розрізання з зеленню – такі котлети здатні підкорити кожного.
Час приготування: 60 хвилин для 3-х осіб.
Інгредієнти:
- 500 г. курячого фаршу,
- 60 г. вершкового масла,
- Кріп,
- 2-3 зубчики часнику,
- Сіль перець,
- 3 яйця,
- Панірувальні сухарі,
- Борошно,
- Олія для смаження.
Приготування страви:
1. Спочатку зробимо начинку. Для цього знадобиться вершкове масло, кріп та часник.
2. Кріпа та часнику візьміть за смаком. Можна все дрібно порізати і змішати з маслом, або все змішати в блендері. Заберемо поки що в морозилку і займемося фаршем. У готовий курячий фарш додати сіль та перець за смаком. Добре вимішати.
3. Розділити фарш на десять шматочків, зробити з них колобки, потім розплющити в коржики (руки змочіть водою, щоб фарш не лип). На кожний коржик покласти по ложечці начинки. До речі, як начинку ще можна використовувати і сир, і гриби.
4. Змоченими руками сформувати котлети. Тепер панування. Панування має бути товстим, тому.
Спочатку котлету обваляємо у борошні. Потім у трохи підсоленому збитому яйці. Потім у сухарях. Знову у яйці.
5. І наприкінці – у сухарях. Ось тепер у нас вийшла товста-товста паніровка і начинка вже не витікає. Тепер які потрібно швидко обсмажити в розігрітій олії. Можна смажити в такому невеликому ковшику, так олія економніше витрачається.
Обсмажені котлети покласти у форму і запекти в розігрітій до 180°С духовці 15 хвилин.
6. Подавати найкраще, з картопляним пюре та салатом.
Leave a Reply