Хачапурі з м’ясом
РЕЦЕПТ – Хачапурі з м’ясом.
Хачапурі з м’ясом – це дріжджовий коржик з фаршем. Його можна смажити як на сковороді так і випікати у духовці.
Час приготування: 90 хвилин для 4-х осіб.
Інгредієнти:
Тісто:
- Яйце – 1 шт.;
- Молоко – 300 мл.;
- Вода – 300 мл.;
- Соняшникова олія – 1 ст. л.;
- Сухі дріжджі – 6 г.;
- Борошно – 800 г.;
- Цукор – щіпка;
- Сіль – щіпка.
Начинка:
- Фарш будь-який – 1 кг.;
- Вершкове масло – 100 г.;
- Цибуля – 2 шт.;
- Хмелі-сунелі – 1 ч. л.;
- Сіль, перець за смаком.
Приготування страви:
1. Молоко та воду для тіста злегка підігріти.
2. Змішати половину борошна із дріжджами, сіллю, цукром.
3. Влити в борошняну суміш теплу воду, молоко та яйце.
4. Поступово досипати другу половину борошна, поки тісто не стане м’яким. Борошна може знадобитися більше чи менше.
5. Залишити тісто підніматися на 1 годину в тепле місце.
6. Для начинки мілко порубати цибулю і нарізати холодне масло. Додати до фаршу. Посолити начинку та додати спеції. Можна також додати кінзу або тертий сир.
7. Тісто розділити на 7-10 однакових частин і тонко розкотити кожну кулю.
8. Викласти на коло начинку та залишити вільні краї. Защипнути краї коржика з усіх боків. Кожен корж змастити яйцем, збитим з молоком.
9. Викласти хачапурі на деко і запікати хачапурі з м’ясом 30 хвилин при 180°.
Leave a Reply