Хачапурі з м'ясом

РЕЦЕПТ – Хачапурі з м’ясом.

Хачапурі з м’ясом – це дріжджовий коржик з фаршем. Його можна смажити як на сковороді так і випікати у духовці.

Час приготування: 90 хвилин для 4-х осіб.

Інгредієнти:

Тісто:

  • Яйце – 1 шт.;
  • Молоко – 300 мл.;
  • Вода – 300 мл.;
  • Соняшникова олія – 1 ст. л.;
  • Сухі дріжджі – 6 г.;
  • Борошно – 800 г.;
  • Цукор – щіпка;
  • Сіль – щіпка.

Начинка:

  • Фарш будь-який – 1 кг.;
  • Вершкове масло – 100 г.;
  • Цибуля – 2 шт.;
  • Хмелі-сунелі – 1 ч. л.;
  • Сіль, перець за смаком.

Приготування страви:

1. Молоко та воду для тіста злегка підігріти.

2. Змішати половину борошна із дріжджами, сіллю, цукром.

3. Влити в борошняну суміш теплу воду, молоко та яйце.

4. Поступово досипати другу половину борошна, поки тісто не стане м’яким. Борошна може знадобитися більше чи менше.

5. Залишити тісто підніматися на 1 годину в тепле місце.

6. Для начинки мілко порубати цибулю і нарізати холодне масло. Додати до фаршу. Посолити начинку та додати спеції. Можна також додати кінзу або тертий сир.

7. Тісто розділити на 7-10 однакових частин і тонко розкотити кожну кулю.

8. Викласти на коло начинку та залишити вільні краї. Защипнути краї коржика з усіх боків. Кожен корж змастити яйцем, збитим з молоком.

9. Викласти хачапурі на деко і запікати хачапурі з м’ясом 30 хвилин при 180°.