Хачапури

РЕЦЕПТ – Хачапурі із сиром.

Традиційні хачапурі з сиром – рецепт національної грузинської страви з тіста на кислому молоці з начинкою з сиру. Це найшвидші хачапурі з сиром, приготовані на сковороді. Тісто для них замішується за лічені хвилини із звичайнісіньких продуктів. Ароматний хачапурі неодмінно перенесе Вас до Грузії своїм неперевершеним смаком.

Інгредієнти:

  • Борошна – 3 склянки,
  • Кефіра – 1 склянка,
  • Яйця – 2 штуки,
  • Цукор – 1 чайна ложка,
  • Сіль – 1 чайна ложка,
  • Сода – 0,5 чайної ложки,
  • Олія – 1 столова ложка,
  • Сир твердий – 400 грам,
  • Масло вершкове – 50 грам.

ПРИГОТУВАННЯ СТРАВИ:

1. У кефір додати 1 яйце, сіль, цукор, олію і все добре перемішати.

2. У 2 склянки борошна, що просіяне, додаємо соду, перемішуємо і з’єднуємо з кефіром. Замішуємо м’яке тісто, посипаючи склянку борошна, що залишилася. Тісто має вийти м’яке, здатне тримати форму, але воно буде трохи липнути до рук (головне не перестаратися з борошном – інакше хачапурі вийдуть жорсткими). Тісто накрити серветкою та дати йому постояти.

3. Сир натерти на великій тертці, додати 1 яйце і перемішати.

4. З тіста сформувати ковбаску та нарізати її на 9 частин.

5. З кожної частини сформувати коржик, у центр якого покласти начинку. Кінці коржів підібрати до центру та скріпити їх у вигляді мішечка.

6. Отриманий мішечок перевертаємо і трохи розгортаємо, потім ще раз повертаємо та розкочуємо, але не сильно.

7. Випікаємо хачапурі на сковороді по обидва боки без масла до золотистого кольору. Щоб краще пропеклись, можна накрити сковороду кришкою.

8. Готове хачапурі відразу ж рясно змастити вершковим маслом.