Жюльен с курицей и грибамиРЕЦЕПТ – Жюльєн з куркою та грибами.

Жульєн з куркою та грибами – це чудова страва, яка поєднує ніжність курячого м’яса з багатим смаком грибів. Приготування Жульєна з куркою, грибами, луком, сиром та вершками. Жульєн – традиційна гаряча закуска французької кухні з гарним назвою.

Інгредієнти:

  • Куряча грудка – 0,5 шт.,
  • Гриби печериці або лісові – 150 г.,
  • Цибуля (великого розміру) – 1 шт.,
  • Сир сулугуні або напівтвердих сортів – 250 г,
  • Вершки – 0,5 склянки,
  • Вершкове масло – 1 ст. л.,
  • Борошно пшеничне – 1 ст. л.,
  • Рослинне масло — 2 ст. л.,
  • Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
  • Паприка – 1 щіпка,
  • Сіль – 1 ч. л.

Приготування страви:

1. Для приготування жульєна розігріваємо духовку до 180ºC.

2. Половину курячої грудки відварюємо 15 хвилин у солоній воді, остуджуємо і нарізаємо.

3. Вимиті гриби ретельно висушуємо рушником і нарізаємо невеликими шматочками.

4. Сулугуні натираємо на тертці. Можна використовувати за смаком будь-який інший сир напівтвердих сортів.

5. Ріпчасту цибулю нарізаємо півкільцями.

6. Підготовлену цибулю злегка обсмажуємо.

7. Викладаємо до цибулі підготовлені шматочки курки та гриби. Солимо, перчимо і смажимо суміш 5-8 хвилин.

8. У невелику суху сковороду викладаємо 1 столову ложку борошна і нагріваємо.

9. Як тільки борошно стане жовтого кольору, додаємо вершкове масло і розтоплюємо, постійно помішуючи.

10. Вершки злегка збиваємо і вливаємо в суміш з борошна і вершкового масла. Соус не повинен вийти занадто густим, якщо таке станеться, то додаємо трохи молока. Перемішуємо.

11. Викладаємо підготовлену суміш з курки, грибів і цибулі в 3 порційні форми.

12. Додаємо рівну кількість підготовленого вершкового соусу.

13. Посипаємо натертим сулугуні.

14. Ставимо підготовлені форми на деко, посипаємо сир паприкою і відправляємо запікатися на 14-16 хвилин, поки сир не покриється золотисто-коричневою скоринкою.

15. Подаємо жульєн з куркою і грибами гарячим.

Смачного!