Жюльєн з куркою та грибами
РЕЦЕПТ – Жюльєн з куркою та грибами.
Жульєн з куркою та грибами – це чудова страва, яка поєднує ніжність курячого м’яса з багатим смаком грибів. Приготування Жульєна з куркою, грибами, луком, сиром та вершками. Жульєн – традиційна гаряча закуска французької кухні з гарним назвою.
Інгредієнти:
- Куряча грудка – 0,5 шт.,
- Гриби печериці або лісові – 150 г.,
- Цибуля (великого розміру) – 1 шт.,
- Сир сулугуні або напівтвердих сортів – 250 г,
- Вершки – 0,5 склянки,
- Вершкове масло – 1 ст. л.,
- Борошно пшеничне – 1 ст. л.,
- Рослинне масло — 2 ст. л.,
- Перець чорний мелений – 0,5 ч. л.
- Паприка – 1 щіпка,
- Сіль – 1 ч. л.
Приготування страви:
1. Для приготування жульєна розігріваємо духовку до 180ºC.
2. Половину курячої грудки відварюємо 15 хвилин у солоній воді, остуджуємо і нарізаємо.
3. Вимиті гриби ретельно висушуємо рушником і нарізаємо невеликими шматочками.
4. Сулугуні натираємо на тертці. Можна використовувати за смаком будь-який інший сир напівтвердих сортів.
5. Ріпчасту цибулю нарізаємо півкільцями.
6. Підготовлену цибулю злегка обсмажуємо.
7. Викладаємо до цибулі підготовлені шматочки курки та гриби. Солимо, перчимо і смажимо суміш 5-8 хвилин.
8. У невелику суху сковороду викладаємо 1 столову ложку борошна і нагріваємо.
9. Як тільки борошно стане жовтого кольору, додаємо вершкове масло і розтоплюємо, постійно помішуючи.
10. Вершки злегка збиваємо і вливаємо в суміш з борошна і вершкового масла. Соус не повинен вийти занадто густим, якщо таке станеться, то додаємо трохи молока. Перемішуємо.
11. Викладаємо підготовлену суміш з курки, грибів і цибулі в 3 порційні форми.
12. Додаємо рівну кількість підготовленого вершкового соусу.
13. Посипаємо натертим сулугуні.
14. Ставимо підготовлені форми на деко, посипаємо сир паприкою і відправляємо запікатися на 14-16 хвилин, поки сир не покриється золотисто-коричневою скоринкою.
15. Подаємо жульєн з куркою і грибами гарячим.
Смачного!
Leave a Reply