Сочный шашлык из свинины

РЕЦЕПТ – Соковитий шашлик зі свинини.

Як маринувати шашлик зі свинини? Дуже просто… Ідеально для шашлику підійде свинина, і що потрібно зробити, щоб шашлик був м’яким, так це вибрати між: нашийком, вирізкою, корейкою.

На 6-х людей приготування: 60 хв. • 186 ккал.

Вам знадобиться:

  • 1,5 кг. свіжої свинини (шийна частина),
  • 0,5 літра кефіру,
  • 1-1,5 столових ложок цукру,
  • 5-7 цибулин,
  • Сіль,
  • Перець.

Приготування страви:

1. Свинину промий   декілька раз у воді. Наріж шматками приблизно 5 х 5 см, склади в каструлю. Половину цибулі очисти, дрібно наріж або натри на крупній тертці, додай до м’яса.

2. Свинину поперчити, посолити. Потім додай кефір, перемішуючи м’ясо, – воно повинно просочитися кефіром. Всип цукор, перемішати. Що залишився лук наріж кільцями і переклади ним м’ясо і залиш на 3-4 години.

3. Смажити шашлики, нанизавши м’ясо на шампури, чергуючи з кільцями цибулі до готовності м’яса. Щоб шашлик не був сухим, періодично поливай його водою (квасом або вином).