Соковите м’ясо та хрустка скоринка: як запекти шинку
Ароматна, соковита та ніжна всередині з солодкуватою скоринкою – запечена шинка чи не найтрадиційніша страва зимових свят. Чудове частування для святкового меню.
Для соковитої та смачної шинки Вам знадобиться свинячий окіст, це м’ясиста плечова або тазостегнова частина свинини. Щоб аромати маринаду максимально наповнили м’ясо, воно має маринуватися цілу ніч.
Як приготувати соковиту шинку
Щоб приготувати соковиту шинку в духовці, маємо декілька лайфхаків.
Іноді перед запіканням свинячий окіст відварюють у підсоленій воді з листям лавру та цибулею, а потім вже в духовку для отримання золотистої скоринки. Якщо ви робите цей крок, час запікання у духовці повинен буде меншим.
А щоб шинка мала цю апетитну скоринку, м’ясо обов’язково потрібно змастити соусом. Соус дасть ефект глазурований скоринки.
“Можна зробити смачну глазуровану скоринку, додавши у соус цукор чи мед. Але тут треба бути обережними, щоб скоринка не пригоріла, тому краще змащувати м’ясо хвилин за 15 до кінця приготування”.
Також, щоб запечена шинка була соковитою й увібрала у себе соки маринаду, її треба загорнути у фольгу.
Цей метод — найкраще рішення, щоб зберегти вологу, яка при запіканні швидко випаровується та робить м’ясо сухим.
Перш, ніж розрізати готову шинку, дайте їй постояти 15-20 хвилин, тоді вона залишиться більш соковитою.
Leave a Reply