Соковите м'ясо та хрустка скоринка: як запекти шинкуАроматна, соковита та ніжна всередині з солодкуватою скоринкою – запечена шинка чи не найтрадиційніша страва зимових свят. Чудове частування для святкового меню.

Для соковитої та смачної шинки Вам знадобиться свинячий окіст, це м’ясиста плечова або тазостегнова частина свинини.  Щоб аромати маринаду максимально наповнили м’ясо, воно має маринуватися цілу ніч.

Як приготувати соковиту шинку

Щоб приготувати соковиту шинку в духовці, маємо декілька лайфхаків.

Соковите м'ясо та хрустка скоринка: як запекти шинкуМожна почати приготування свинини з того, що перед маринуванням вимочити її у сольовому розчині 6-8 годин. Просто розчиніть 60 грам солі в 1 літрі води та покладіть туди зв’язане м’ясо. Цей крок зробить м’ясо ніжнішим.

Іноді перед запіканням свинячий окіст відварюють у підсоленій воді з листям лавру та цибулею, а потім вже в духовку для отримання золотистої скоринки. Якщо ви робите цей крок, час запікання у духовці повинен буде меншим.

А щоб шинка мала цю апетитну скоринку, м’ясо обов’язково потрібно змастити соусом. Соус дасть ефект глазурований скоринки.

“Можна зробити смачну глазуровану скоринку, додавши у соус цукор чи мед. Але тут треба бути обережними, щоб скоринка не пригоріла, тому краще змащувати м’ясо хвилин за 15 до кінця приготування”.

Також, щоб запечена шинка була соковитою й увібрала у себе соки маринаду, її треба загорнути у фольгу.

Цей метод — найкраще рішення, щоб зберегти вологу, яка при запіканні швидко випаровується та робить м’ясо сухим.

Перш, ніж розрізати готову шинку, дайте їй постояти 15-20 хвилин, тоді вона залишиться більш соковитою.