Сочная буженинаРЕЦЕПТ – Соковита буженина.

Буженина – ніжне і соковите м’ясо, яке готується цілком у духовці. Секрет соковитої ароматної домашньої буженини в тому, що м’ясо попередньо маринується в холодильнику протягом як мінімум 6-х годин. Насправді приготувати соковиту і м’яку буженину дуже легко, і в цьому рецепті ви дізнаєтеся, як це зробити.

Приготування: 210 хв. 680 ккал. для 6 людей.

Вам знадобиться:

  • 1,5-2 кг. молодої свинини,
  • 2-3 головки часнику,
  • велика сіль,
  • суміш перців,
  • лавровий лист,
  • 1/2 ст. майонезу,
  • 1/4 ст. гірчиці.

Приготування страви:

1. Часник очисти. Продави через часникодавку. Додай до часнику 2 ч. л. великої солі, покришений лавровий листок і суміш перців до смаку.

2. Добре перемішай пальцями суміш із часнику, солі та перців. Натрій сумішшю всю свинину. Натирати потрібно дуже ретельно, не пропускаючи складки та вм’ятини на м’ясі.

3. Змішай майонез та гірчицю, змасти весь шматок свинини.

4. Поклади м’ясо у великий посуд, закрий кришкою і постав у холодильник настоюватися на ніч.

5. Загорни свинину дуже щільно у фольгу. Поклади загорнуте м’ясо на лист з високими краями.

6. Запікайте свинину протягом 3,5-4 годин при 180-200 °С.

7. Готову буженину дістань із духовки. Поклади загорнутий шматок м’яса на рівну поверхню і постав на нього зверху гне.

8. Через пару годин, коли буженина зовсім охолоне, перестав її з гнітом у холодильник.

9. Через 2 години наріж буженину тонкими шматочками.