Заливний пиріг з кабачками
РЕЦЕПТ – Заливний пиріг із кабачками.
Заливний пиріг із кабачковою начинкою, тісто для якого замішується на основі несолодкого йогурту. Начинка з кабачків хоч і здається на перший погляд простим, але за рахунок зелені кропу виходить дуже ароматно і смачно.
Час приготування: 50 хвилин для 4-х осіб.
Інгредієнти:
- Кабачки 400 г;
- Йогурт не солодкий 130 г;
- Борошно 175 г;
- Яйця 2 шт;
- Олія рослинна 25 мл;
- Розпушувач 1 ч. л;
- Кунжут для посипання 1-2 ч. л;
- Кріп свіжий 20 г;
- Масло вершкове 15 г;
- Сіль 1,5 ч. л.
Приготування страви:
1. Кабачки очищаємо від шкірки та від насіння. Молоді кабачки можна не очищати. М’якуш кабачків натираємо на великій тертці.
2. Додаємо 1 ч. ложку солі, перемішуємо і залишаємо на 10 хвилин. Після цього віджимаємо сік, що виділився.
3. Включаємо духовку для попереднього розігріву до 180 градусів.
4. Кріп дрібно нарізаємо. Додаємо до кабачків та перемішуємо.
5. До тіста в глибоку миску відправляємо яйця та йогурт. Перемішуємо вінчиком до однорідності.
6. Додаємо рослинну олію і 0,5 ч. ложки солі.
7. Всипаємо борошно та розпушувач. Замішуємо тісто, воно має вийти як густа сметана.
8. Форму змащуємо вершковим маслом. Можна заздалегідь застелити форму пергаментом.
9. Виливаємо у форму половину теста. Зверху рівномірно викладаємо кабачкову начинку і розподіляємо тісто, що залишилося.
10. Посипаємо насінням кунжуту і відправляємо форму в розігріту до 180 градусів духовку на 35-40 хвилин.
11. Готовність заливного пирога з кабачками можна перевірити дерев’яною шпажкою – вона повинна виходити сухою.
Leave a Reply