Японський омлет – Тамаґо-які
РЕЦЕПТ – Японський омлет – Тамаґо-які.
Тамаґо-які – це традиційний японський омлет, який відрізняється від звичайних західних омлетів. Його готують, складаючи декілька тонких шарів яєчного білка, які згортаються в рулет. Тамаґо-які часто подається як складова частина суші або як окрема страва.
Час приготування: 20 хвилин для 2-х осіб.
Інгредієнти:
- Яйця — 3 шт.;
- Жовтки — 3 шт.;
- Соєвий соус — 3 ст. л.;
- Рисовий оцет — 5 г.;
- Цукор — 1 ст. л.;
- Вершкове масло;
- Шпинат – пучок.
Приготування страви:
1. Змішайте яйця , жовтки, соєвий соус, рисовий оцет та цукор – збийте все вінчиком до однорідності.
2. Розігрійте пательню, додайте вершкове масло. Налийте трохи яєчної суміші, щоб спекти тонкий млинчик.
3. Коли яйця схопляться, загорніть два протилежні края до центру. Потім складіть млинчик навпіл. Зсуньте його до самого краю пательні, а на вільну частину налийте ще порцію яєчної суміші. Новий млинчик має одним краєм приклеїтися до першого.
4. Коли другий млинчик трохи схопиться, загорніть його на перший, як згортаєте рулет. Повторюйте, поки не закінчиться яєчна суміш.
5. Зніміть омлет на дощечку, наріжте порційно та розкладіть на великій тарілці.
6. Шпинат залийте окропом і потім занурьте у крижану воду.
7. Подавайте разом з омлетом.
Смачного!
Leave a Reply