Яєчня по-італійськи – апетитна та смачна страва
РЕЦЕПТ – Яєчня по-італійськи – апетитна та смачна страва.
Яєчня по-італійськи – це не просто традиційна страва з яєць. Вона поєднує в собі найкращі інгредієнти, які є в арсеналі італійської кухні: помідори, базилік, сир та, звісно, оливкову олію. Ця страва не тільки апетитна, але й надзвичайно кольорова та ароматна, що робить її беззаперечним фаворитом на будь-якому столі.
Час приготування: 18 хвилин.
Інгредієнти:
- Яйця – 4 шт.,
- Помідори – 2 шт.,
- Базилік – кілька свіжих листочків,
- Моцарелла – 100 г.,
- Оливкова олія – 2 ст. ложки,
- Сіль – за смаком,
- Перець – за смаком.
Приготування страви:
- Спершу необхідно підготувати усі інгредієнти. Помідори слід помити і нарізати кубиками, а базилік порвати руками на дрібні шматочки.
- На розігріту сковорідку додайте оливкову олію. Після того, як олія нагріється, додайте нарізані помідори.
- Смажте помідори на середньому вогні близько 5 хвилин, доки вони не стануть м’якими.
- Додайте до помідорів базилік, добре перемішайте і дайте суміші настоятись кілька хвилин.
- Розбийте яйця прямо на сковорідку, розподіляючи їх рівномірно. Посоліть і поперчіть за смаком.
- Покладіть на яйця шматочки моцарелли і накрийте кришкою.
- Готуйте настільки довго, допоки білок не стане твердим, а жовток – ще залишиться трохи рідким.
Leave a Reply