Яєчня по-італійськи – апетитна та смачна страваРЕЦЕПТ – Яєчня по-італійськи – апетитна та смачна страва.

Яєчня по-італійськи – це не просто традиційна страва з яєць. Вона поєднує в собі найкращі інгредієнти, які є в арсеналі італійської кухні: помідори, базилік, сир та, звісно, оливкову олію. Ця страва не тільки апетитна, але й надзвичайно кольорова та ароматна, що робить її беззаперечним фаворитом на будь-якому столі.

Час приготування: 18 хвилин.

Інгредієнти:

  • Яйця – 4 шт.,
  • Помідори – 2 шт.,
  • Базилік – кілька свіжих листочків,
  • Моцарелла – 100 г.,
  • Оливкова олія – 2 ст. ложки,
  • Сіль – за смаком,
  • Перець – за смаком.

Приготування страви:

  1. Спершу необхідно підготувати усі інгредієнти. Помідори слід помити і нарізати кубиками, а базилік порвати руками на дрібні шматочки.
  2. На розігріту сковорідку додайте оливкову олію. Після того, як олія нагріється, додайте нарізані помідори.
  3. Смажте помідори на середньому вогні близько 5 хвилин, доки вони не стануть м’якими.
  4. Додайте до помідорів базилік, добре перемішайте і дайте суміші настоятись кілька хвилин.
  5. Розбийте яйця прямо на сковорідку, розподіляючи їх рівномірно. Посоліть і поперчіть за смаком.
  6. Покладіть на яйця шматочки моцарелли і накрийте кришкою.
  7. Готуйте настільки довго, допоки білок не стане твердим, а жовток – ще залишиться трохи рідким.