Італійські бомболоні
РЕЦЕПТ – Італійські бомболоні.
Бомболоні — це італійські пончики кулястої форми, з начинкою всередині. Неймовірно ніжні, м’які вони точно сподобаються дітям та поціновувачам смачненького. А ще вони можуть стати чудовим доповненям до святкового столу.
Час приготування: 70 хвилин.
Інгредієнти:
Для тіста
Для крему
Приготування страви:
1. Готуємо тісто. Розітріть дріжджі кінчиками пальців разом із борошном (лишіть столову ложку).
2. Підігрійте молоко, щоб воно було теплим, та не гарячим.
3. Влийте молоко у дріжджі, розтерті з борошном. Додайте яйце, цукор і сіль та вимішуйте тісто протягом 7-8 хвилин.
4. Додайте лимонну цедру, олію та борошно, що залишилось. Замісіть м’яке та не липке тісто.
5. Скатайте тісто у кулю та поставте у темне закрите місце за температури 27-28 градусів на 45 хвилин. Після цього дістаньте його і злегка розімніть, потім поставте назад і дайте настоятися ще 45 хвилин.
6. Дістаньте тісто і розкатайте його у пласт завтовшки 1,5 см.
7. Виріжте з тіста круглі заготовки діаметром 6-8 см.
8. Накрийте заготовки харчовою плівкою і залиште на хвилин на 40 до збільшення об’єму вдвічі.
9. Розігрійте олію до 170 градусів Цельсія (киньте малесенький шматочок тіста в олію і, якщо вона зашкварчить — температура підходить). Олії має бути стільки, щоб тістові заготовки були занурені в неї наполовину.
10. Обсмажте заготовки з двох боків до рум’яного золотаво-коричневого кольору та викладіть їх на паперовий рушник, аби він увібрав зайвий жир.
11. У кожному пончику зробіть заглиблення для майбутнього крему та припорошіть цукровою пудрою.
12. Готуємо крем. 2 яєчні жовтки розітріть із цукром і крохмалем.
13. У каструлю налити молоко і довести його до кипіння на невеликому вогні.
14. Перелийте яєчну суміш у каструлю з молоком. Готуйте, помішуючи, на повільному вогні, доки крем не загусне.
15. У гарячий крем додати нутеллу та гарненько перемішати.
16. Накрийте крем харчовою плівкою так, аби вона торкалась його поверхні, та залишити до повного охолодження.
17. Наповнити кремом пончики. Бомболоні готові!
Leave a Reply