Слоеное тесто быстрого приготовления

РЕЦЕПТ – Листкового тіста (швидкого приготування).

Листкове тісто за 15 хвилин – так-так, воно існує! І випічка з ним така ж смачна, як і з класичним листковим тістом. Спробуйте. Це чудовий рецепт приготування швидкого листкового бездрожжового тіста. Найпростіший і швидкий спосіб, який є на кухні.

Інгредієнти:

  • борошно – 1 кг.,
  • вершкове масло або маргарин – 4 пачки по 200 г.,
  • яйця – 2 шт.,
  • сіль – 1 ч. л.,
  • оцет – 2 ст. л.,
  • вода – приблизно 400 мл.

Увага: Всі продукти для приготування листкового тіста повинні бути дуже холодними.

ПРИГОТУВАННЯ СТРАВИ:

1. Яйця, борошно, вода з холодильника. Масло або маргарин кілька годин потримати у морозильнику. Частину борошна змішати з 800 г. натертого на крупній терці замороженого вершкового масла або маргарину. У процесі натирання маргарину слід постійно присипати його борошном (не місячи).

2. Після того, як весь маргарин перетертий, всипати решту борошна і легкими рухами перемішати (не перемісити) його з борошном.

3. У мірному гуртку змішати: 2 яйця, 2 ч. л. солі, 2 ст. л. оцту. Долити холодну воду до позначки 500 мл. Приготовлену таким чином суміш з’єднати з масляно-борошною масою, поступово вливаючи рідину невеликими порціями.

4. Дуже швидко замішуємо тісто (продукти мають залишитись холодними). Збираємо тісто у великий брикет і ділимо його на 3 частини. Кожну частину кладемо в окремий целофановий пакет і кладемо в холодильник щонайменше на 2 години (тісто можна приготувати і напередодні).