У Ізюмі сало на ринку продають від 50 грн за кг, м’ясо від 160 грн
Ціни на сало та м’ясо у Ізюмі Харківської області впали, але покупців не побільшало.
Багато ізюмчан не уявляє вихідного без закупів на ринку. З початком великої війни українці гостро відчули, як здорожчали продукти. Ціни за рік виросли, зокрема, й на м’ясо з салом.
Актуальні ціни на свинячий гуляш, вирізку, ребра та сало на Залізничному ринку.
У різних продавців – різна ціна. Продавчині кажуть, що зазвичай люди купляють м’ясо, а сало – нечасто.
Видно, що люди готуються, бояться що ціни підіймуться ближче до весняних свят, але ціна на м’ясні продукти не змінювалась упродовж двох місяців: ошийок — 200 гривень, лопатка — 180 гривень, ребра -170 гривень, печінка — 100 гривень, підчеревина дуже красива — 180 гривень. Є сало, яке продається по 50 гривень, а є за 220 гривень за кілограм. Свинячий фарш коштує – 180 гривень за кілограм.
Ціни на яловичину: є по 170 та по 250 гривень за кілограм.
Вартість сала на ринку у Ізюмі коливається від 50 до 220 гривень за кілограм. Обрізки сала продають за 40 гривень за кілограм.
Сало – це завжди актуальний продукт для української кухні, який має свою етнічну цінність. Це наш культ і наша сила. Як кажуть українці, як немає сала в хаті, то і нема що їсти. Його можна вживати у сирому вигляді, солити, смажити, чи маринувати. Сало насправді є дуже корисним продуктом, воно насичене вітамінами та мінералами, які є необхідними для організму.
Leave a Reply