Хочеш купити м’яса – записуйся на список: як торгують у селах Харківської області
Села у Харківській області стають все біднішими та безлюдкуватими.
Основним видом життя в селі є домашне господарство. В цьому році серед продуктів, які найбільше подорожчали під час війни є м’ясо. Особливо зросла в ціні курятина, свинина та сало.
Напередодні Різдва багато місцевих пішли у магазини та на ринок, щоб підготуватися до свят, але из-за нестачі грошей селяни ще раніше активно розпродали все що бігало в господарстві. Тому прилавки в місті Ізюмі на ринках заповнені здебільшого привозним м’сом.
Все менше та менше зустрічаються пропозиції де місцеві хочуть, чи можуть продати м’ясо (курку, вутку чи шмат свинини або сала). Домашне господарство не безкінечне.
Зараз щоб купити свіжого свинячого м’яса (наприклад: у Ізюмському районі) потрібно записатися на дату забою тварини та орієнтовно вказати вагу м’яса чи сала яку бажаєте купити.
Селяни кажуть: Бажаючих людей купувати вистачає, а м’яса ні.
У грудні 2023 року домашне м’со подорожчало
Кілограм курячої тушки рік тому коштував від 62 гривні. Тепер ціна сягає і 90 гривень.
Свинячу вирізку можна купити по 210–240 гривень за кілограм. Ребра коштують від 170-180 гривень.
Копитця свині на холодець. Вони по 50–70 гривень за кілограм.
Вартість сала знизилась. За ним варто йти на ринок. Ціна за кілограм в середньому 150–200 гривень, раніше коштувало 240-250 гривень.
Обрізки сала та на шкварки чи смалець можна купити і по 70-90 гривень за кілограм.
Знайти м’ясо індички, кролика, барашки чи навіть яловичини можна не всюди – це дефіцитні види м’яса.
Ціни на м’ясо по селах Харківської області відрізняються від міських цін на 10-20 гривень за кілограм як в більшу так і в меншу сторону.
Leave a Reply