Огромные клубничные вареникиРЕЦЕПТ – Величезні полуничні вареники.

Великі-великі полуничні вареники. І це плюс: десятьма варениками-гігантами можна нагодувати всю родину. Тіста мало, ягідної начинки багато – смачно і калорій у міру, якщо їх їсти без олії та сметани.  Для рецепту ідеальна дрібна домашня полуниця, щоб не потрібно було перерізати ягоди. Зазвичай вона найсолодша, що теж порадує смакові рецептори. В цьому випадку в начинці можна уникнути цукру. А хочете – потоваришуйте полуницю з іншими ягодами.

Час приготування: 45 хвилин для 2-х осіб.

Інгредієнти:

  • 300 г. полуниці,
  • 300 г. муки,
  • 150 мл. води,
  • 1 яйце,
  • 0,5 ч. л. солі,
  • 100 г. цукру,
  • 100 мл. сметани,
  • 50 г. вершкового масла.

Приготування страви:

1. Переберіть та вимийте ягоди. Просушіть за допомогою паперового рушника.

2. Борошно просійте у глибоку миску. Замісіть пружне еластичне тісто, додавши воду та збите із сіллю яйце. Тісто залиште відпочити на 30-40 хвилин у теплому місці.

3. Тісто розділіть на порції. Розкачайте качалкою кола. Діаметр – близько 10 см. Кожен круг заповніть полуницею з однією чайною ложкою цукру. Краї з’єднуйте прямо на столі.

4. Закип’ятіть воду і додайте|добавляйте| пару ложок цукру. Опустіть у неї 3–4 вареники. Вони спливуть хвилин за п’ять. І це означає, що їх можна витягувати.

5. Подавайте вареники з вершковим маслом та сметаною. Це комбо зробить їх ще крутішим! Бажаєте більше ягід, прикрасьте при подачі подрібненою або цілою полуницею.

Якщо душа вимагає чогось такого, можете оригінально защипнути вареники.