Величезні полуничні вареники
РЕЦЕПТ – Величезні полуничні вареники.
Великі-великі полуничні вареники. І це плюс: десятьма варениками-гігантами можна нагодувати всю родину. Тіста мало, ягідної начинки багато – смачно і калорій у міру, якщо їх їсти без олії та сметани. Для рецепту ідеальна дрібна домашня полуниця, щоб не потрібно було перерізати ягоди. Зазвичай вона найсолодша, що теж порадує смакові рецептори. В цьому випадку в начинці можна уникнути цукру. А хочете – потоваришуйте полуницю з іншими ягодами.
Час приготування: 45 хвилин для 2-х осіб.
Інгредієнти:
- 300 г. полуниці,
- 300 г. муки,
- 150 мл. води,
- 1 яйце,
- 0,5 ч. л. солі,
- 100 г. цукру,
- 100 мл. сметани,
- 50 г. вершкового масла.
Приготування страви:
1. Переберіть та вимийте ягоди. Просушіть за допомогою паперового рушника.
2. Борошно просійте у глибоку миску. Замісіть пружне еластичне тісто, додавши воду та збите із сіллю яйце. Тісто залиште відпочити на 30-40 хвилин у теплому місці.
3. Тісто розділіть на порції. Розкачайте качалкою кола. Діаметр – близько 10 см. Кожен круг заповніть полуницею з однією чайною ложкою цукру. Краї з’єднуйте прямо на столі.
4. Закип’ятіть воду і додайте|добавляйте| пару ложок цукру. Опустіть у неї 3–4 вареники. Вони спливуть хвилин за п’ять. І це означає, що їх можна витягувати.
5. Подавайте вареники з вершковим маслом та сметаною. Це комбо зробить їх ще крутішим! Бажаєте більше ягід, прикрасьте при подачі подрібненою або цілою полуницею.
Якщо душа вимагає чогось такого, можете оригінально защипнути вареники.
Leave a Reply