Як правильно зберігати м’ясо курки – поради
Як приготовити до заморожування птицю.
Шлях до морозильної камери (або доброї морозилки) від забою в домашньому господарстві довший, ніж після купівлі птиці.
Після того, як птицю буде забито й обпатрано, слід визначитися, які саме напівфабрикати потрібно зберігати, і залежно від цього розрізати тушки.
Печінку варто приготувати одразу, її зазвичай вистачає саме на одну повноцінну страву, а от заморожена й потім використана вона гірша на смак,- розповідає господиня.
Чверті, стегенця, гомілки тощо варто заморожувати кожну порцію в окремому пакетику, при цьому в ідеалі вони мають лежати в один шар. Якщо продукту забагато для такого розміщення, то бажано розмістити ці частини тушки в один шар хоча б до того моменту, поки «схватиться» морозом їх поверхня, і тільки після цього ущільнювати.
Фарш краще підготувати до стану «у каструлю / на сковорідку»: підсолити поперчити, додати цибулі тощо. Потім можна сформувати з нього ковбаски (фрикадельки, начинку тощо) і загорнути їх у пакет. А можна викласти цей напівфабрикат у поліетиленовому пакеті так, щоб вийшла пластина товщиною до 1 см, розрівняти її і тупим боком ножа продавити решітку, щоб зручно було потім за необхідності взяти стільки продукту, скільки потрібно для страви. Ще одне: така пластина, поки ще не заморожена, не тримає форму, тож пакет з фаршем слід покласти на кухонну дошку (краще пластикову) і вже на ній перенести в морозильну камеру і тримати там, доки сировина не затвердіє.
Термін зберігання продукту різниться залежно від температури в морозильній камері
- — при ‒12 градусів м’ясо птиці зберігається 4 місяці;
- — при ‒18 градусів зберігається 6‒8 місяців;
- — при ‒25 градусів термін зберігання збільшується до 1 року.
Leave a Reply