Как сделать в банке малосольные огурцы хрустящими - советЯк зробити малосольні огірки хрусткими.

Хто вже раніше пробував приготувати малосольні огірки, знає, що не всі рецепти забезпечують ідеальний хрускіт малосольним огіркам, іноді вони можуть вийти м’якими, що може засмучувати господинь.

Як зробити так, щоб огірочки вийшли хрусткими. Для цього рекомендуємо замочити огірки на 1 годину в холодній воді, якщо вони вже полежали якийсь час в холодильнику. Огірки, замочені у воді, вберуть у себе втрачену вологу і стануть знову пружніми.

Також варто відзначити ще кілька важливих моментів, які можуть вплинути на те, наскільки хрусткими вийдуть ваші малосольні огірочки:

  • використовувати звичайну кам’яну сіль, не йодовану;
  • вибирайте “правильні” огірки. Краще для рецепту малосольних огірків підходять сорти невеликих розмірів, до 10-12 см у довжину, з великою кількістю пухирців;
  • не заливайте малосольні огірки маринадом, що тільки закипів, від цього огірки можуть злегка зваритися і тоді вже ніщо їх не врятує, вони будуть м’якими. Тому перед заливанням у банки маринад має трохи охолонути.

Важливий момент на цьому етапі для огірків – температура води в маринаді. Вона має бути близько 80 градусів цельсію. Якщо вода буде гаряча, огірки просто зваряться в ній і втратять свою хрусткість.