Як правильно смажити рибу: результат ВОГОНЬ
Існує багато рецептів та правильних, перевірених, способів приготувати рибу. Все залежить від того, який ви вибрали. Потрібно визначитися, продукт буде цілим, порізаним на шматки або зовсім з морозильної камери.
Ось кілька порад, як смачно посмажити рибу:
- Перед приготуванням її потрібно добре промити та просушити (можна промокнути рушником або серветкою). Далі можна або замаринувати або обваляти в паніровці.
- Для маринаду підійдуть: цедра лимона, соки різних цитрусових, мед та соєвий соус, свіжа та сушена зелень, імбир, суміші різних видів перцю. Як нейтральні, і гострі спеції, гірчиця.
- Для панування підходить: класичне поєднання яєць та борошна, вівсяні пластівці, кунжут, борошно з різних горіхів. Можна використовувати борошно, навіть без яйця.
- Смажена риба набуде золотистої скоринки тільки якщо її не накривати при приготуванні кришкою. В іншому випадку з’явиться зайва волога, а страва стане м’якою і втратить свою текстуру.
- Щоб шматочки страви не липли до сковороди, потрібно добре її розігріти, тільки потім влити олію, а за хвилину починати готувати.
Але, як ми вже згадували, щоб достеменно знати, як приготувати цей продукт, потрібно враховувати особливості виду риби та самого рецепту.
Скільки смажити рибу, залежить від її розміру та, власне, обраної сковороди. Готуйте на середньому вогні, щоб вона встигла прожаритися всередині, і знайти золотисту скоринку. Щоб прискорити процес приготування – можна зробити вздовж риби розрізи тонким ножем.
Leave a Reply